Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mitjà del líder d'ERC, Oriol Junqueras, als passadissos del Congrés

ERC guanyaria les eleccions a Catalunya, segons una nova enquesta

L'independentisme ampliaria la majoria amb 71-74 escons

Pla mitjà del líder d'ERC, Oriol Junqueras, als passadissos del Congrés
Pla mitjà del líder d'ERC, Oriol Junqueras, als passadissos del Congrés | CatalunyaDiari.cat

 

Tot i que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha dit que no té «cap intenció de convocar noves eleccions quan arribin les sentències», la celebració d'uns nous comicis encara està sobre la taula. Segons l'enquesta que ha elaborat GESOP per a 'El Periódico', els republicans guanyarien les eleccions i podrien escollir entre socialistes i JxCat. ERC guanyaria les eleccions al Parlament amb 40-41 diputats i el PSC es dispararia fins als 28-29 situant-se en segona força.

ERC guanyaria les eleccions

ERC seria el partit que aconseguiria més votants amb el 26,5% dels vots i 40-41 escons (actualment en té 32).  Així, l'independentisme, que actualment té 70 diputats, ampliaria la majoria amb una forquilla d'entre 71 i 74 escons, superant de llarg els 68 de la majoria absoluta. Des dels comicis de 2017, en què va aconseguir la tercera posició, el partit d'Oriol Junqueras ha viscut una tendència a l'alta.

Arrimadas
Ciutadans va guanyar les eleccions al Parlament de Catalunya de 2017   | CatalunyaDiari.cat

 

Caiguda de C's i JxCat

C's, que va ser primera força en les darreres eleccions al Parlament del 2017, cauria fins a la quarta posició amb 22-23 per darrere de JxCat, que perdria fins a 10 escons i se situaria en 24-25  (actualment en té 34).Pel que fa a la CUP doblaria resultats passant dels 4 actuals a 7-8. Per la seva banda, tant els comuns com el PPC mantindrien la representació actual. CatECP obtindria 8-9 diputats i els populars a Catalunya, entre 3 i 4.

Sense majoria independentista

Tot i l'augment de vots independentistes i la victòria d'ERC,  l'independentisme seguiria sense aconseguir una majoria de vots. La suma d'ERC, JxCat i la CUP aconseguiria el 48,5% dels vots, un punt més que a les eleccions del 2017. El PSC també seguiria en la seva línia de tendència a l'alça, passant a ser la força que més creixeria i  'saltant' de la quarta a la segona posició, amb el 20% dels vots i 28-29 escons (ara en té 17).

D'aquesta manera, els socialistes li prendrien a C's la condició de primera força no independentista a Catalunya.  Així, el creixement del PSC permetria que poguessin formar govern juntament amb ERC i sense necessitar un tercer aliat, mentre que la suma d'Esquerra Republicana i JxCat necessitaria també el suport de la CUP per sumar majoria absoluta.

També et pot interessar...