Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez, el gran triomfador de les eleccions generals

ERC s'imposa al PSC per la mínima a la ciutat de Barcelona

Els socialistes es disparen fins a la segona posició, després de quedar relegats a quarta plaça, per darrere del PP, a les generals del 2016

ERC s'ha imposat al PSC a la ciutat de Barcelona aquestes eleccions generals
ERC s'ha imposat al PSC a la ciutat de Barcelona aquestes eleccions generals | CatalunyaDiari.cat

 

Les eleccions generals d'aquest diumenge han redibuixat de forma dràstica la composició del Congrés dels Diputats i del Senat, i han servit de primera batalla de cara a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. La decisió de Pedro Sánchez de convocar comicis anticipats ha resultat ser tot un encert, i és que el mapa d'Espanya s'ha tenyit de vermell. A la ciutat Barcelona, però, Esquerra Republicana ha aconseguit imposar-se al PSC amb molt poca diferència. 

ERC s'imposa al PSC per menys de 3.000 vots

Els republicans han pogut sumar, amb el 100% dels vots escrutats, 201.616 vots, que representen un 23,12% del total, mentre que el PSC ha quedat en segon lloc, amb 198.883 vots  i el 22,81% dels vots. Una diferència de  tan sols 2.733. En Comú, que en les passades eleccions va guanyar a la ciutat comtal, queda relegat a la tercera posició, amb 142.763 vots i gairebé més del 16% del total, seguit de Ciutadans (C's), que es queda amb la quarta plaça, 101.892 paperetes i gairebé el 12% del total. 

Junts per Catalunya ocupa la cinquena posició, amb 94.181 vots i el 10.8% del total, seguit del Partit Popular, que ha aconseguit 53.788 paperetes i el 6,17%. Finalment VOX, que ha aconseguit a la demarcació de Barcelona el seu únic escó a Catalunya, ha sumat 29.601 vots a la capital catalana, que representen el 3,39% del total de vots expressats.

  • Més notícies relacionades: El PSC recupera el tron a Barcelona amb nou diputats

Els socialistes recuperen terreny a la ciutat comtal

Es tracta, més enllà del gran resultat per a les dues formacions d'esquerres, d'un canvi de vot respecte a les eleccions de l'any 2016.   Recordem que llavors ERC va quedar en segon lloc amb gairebé 133.000 vots, mentre que el PSC va quedar relegat a quarta posició amb 107.000.

  • Més notícies relacionades: ERC fa història a Girona i suma tres diputats per primera vegada

Al mateix temps, els resultats també demostren que ERC i el PSC podrien ser els grans protagonistes de les pròximes cites electorals. La fragmentació de la dreta, amb la irrupció de VOX amb 24 escons per primer cop al Congrés dels Diputats, un enfonsament d'En Comú, que aquesta campanya electoral ha passat gairebé desapercebut, i un Junts per Catalunya (JxCat) que ha aconseguit esquivar prou bé els mals resultats que li auguraven algunes enquestes, són només alguns dels motius.