Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pere Aragonès i Marta Vilalta en una reunió de l'executiva d'ERC el 30 de desembre de 2019

ERC pren la iniciativa: La notícia que acaben d'anunciar per avui mateix

ERC arrencarà de forma imminent les negociacions per formar un Govern

Pere Aragonès i Marta Vilalta en una reunió de l'executiva d'ERC el 30 de desembre de 2019
Pere Aragonès i Marta Vilalta en una reunió de l'executiva d'ERC, ara fa uns mesos. | ACN

La secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha assegurat aquest dilluns, 15 de febrer, que de forma «imminent» arrencaran les negociacions per formar un Govern a Catalunya després de les eleccions del 14-F. En roda de premsa telemàtica, Vilalta ha explicat que els republicans volen anar per feina i que no es pot perdre «ni un minut» a començar a parlar amb Junts, CUP i En Comú Podem per impulsar un executiu liderat pel republicanisme d'esquerres.

Els republicans han insistit en l'aposta per confeccionar un govern «ampli» que sumi els independentistes i els sobiranistes. «Nosaltres no fem vetos entre independentistes i sobiranistes. Volem liderar i aconseguir majories àmplies. Ho intentarem tot», ha expressat.

«El país necessita un govern el més aviat possible i ERC estem preparats per liderar el país»

Segons ha explicat la portaveu d'Esquerra, després de fer-se públics els resultats electorals, els republicans han iniciat els «primers contactes» amb independentistes i sobiranistes. Avui, però, el partit celebra reunions «internes» per analitzar dades i planificar la futura negociació per fer el govern ampli. «El país necessita un govern el més aviat possible i ERC estem preparats per liderar el país», ha sostingut la portaveu. Vilalta ha demanat un govern «fort» amb el lideratge d'ERC i ha emmarcat les negociacions amb Junts, CUP i en Comú Podem. Ha tornat a descartar arribar a «qualsevol acord» amb el PSC.

Els republicans han aplaudit que l'independentisme hagi superat el 50% dels vots a les urnes en ser una fita «històrica» que fins ara no s'havia «acreditat». Aquest fet suposa «guanyar forçar» per apostar pels grans consensos i internacionalment «demostrar que hi ha una clara majoria que vol decidir i ser una república». Esquerra ha celebrat que al nou Parlament hi hagi 82 diputats a favor del dret a l'autodeterminació i l'amnistia i ha destacat que és un missatge «claríssim» pel govern espanyol.

L'aposta per la taula de diàleg surt reforçada

També han afirmat que del 14-F surt «reforçada» l'aposta per la negociació a la taula de diàleg amb l'Estat al voltant de l'amnistia i l'autodeterminació. «Utilitzar la política per resoldre el conflicte polític», ha indicat. Tot i això, Vilalta ha dit que desconeixia si hi havia hagut contactes entre ERC i el govern espanyol després dels resultats del 14-F.