Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El vicepresident en funcions, Pere Aragonès, en una roda de premsa amb una senyera al darrere

JxCat i ERC descarten un acord d'última hora per investir Aragonès a la primera

Vilalta insisteix que és «urgent i necessari» un acord com més aviat millor

ERC i Junts descarten un acord d'última hora abans de la primera votació, aquest vespre, sobre la investidura de Pere Aragonès com a president de la Generalitat. En entrevistes a 'Els Matins de TV3', tant la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, com la vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, han dit que no ho veuen possible.

Vilalta ja qualificat «d'incomprensible» la decisió de Junts d'abstenir-se i impedir així que avui Aragonès sigui escollit president, ja que «no hi ha punts insalvables». En canvi, per a Artadi, el problema és que no hi ha un acord de legislatura i nega que l'escull sigui el paper que ha de jugar Carles Puigdemont en els pròxims anys. Vilalta insisteix que és «urgent i necessari» un acord com més aviat millor i en «reformular» el Consell per la República.

Artadi  i lamenta un «pressing Junts»

La vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, ha argumentat que l'abstenció del seu partit en la primera volta de la investidura de Pere Aragonès és perquè no hi ha acord de legislatura. «No volem un acord d'investidura, sinó de legislatura», ha insistit en declaracions a 'Els Matins de TV3'. Així doncs, ha negat que la posició de Junts sigui per una qüestió en concret i que el seu partit hagi posat el paper que ha de jugar Carles Puigdemont en la taula de les negociacions. Artadi s'ha mostrat sorpresa pel fet que a ERC hi hagi sorpresa per l'abstenció de Junts, un vot que impedeix la investidura d'Aragonès aquest divendres. «No sabem si forma part d'un 'pressing Junts' però no és la manera», ha conclòs.

Artadi ha negat que el problema sigui el paper del Consell per la República i de Carles Puigdemont i ha assenyalat que l'escull no és una qüestió concreta sinó el fet que no hi hagi avui un acord de legislatura. I ha afegit que encara no s'ha obert la carpeta sobre l'estructura del nou Govern en les negociacions amb ERC.



«Em sorprèn que els hagi sorprès l'abstenció, ho venim dient tota la setmana, des de la conferència de dimarts de Jordi Sànchez. Ells saben que no hi ha un acord de legislatura», ha afirmat Artadi. Per a la membre de l'equip negociador d'ERC, és millor un bon acord que un acord ràpid, però s'ha de fer «tan ràpid com sigui possible». Així doncs, ha assegurat que continuaran negociant però no ha avançat quin serà el sentit del vot de Junts en la segona votació de la investidura, que se celebrarà diumenge o dimarts. Assegura que es tornarà a reunir l'executiva del partit per decidir el vot.