Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El coordinador nacional d'ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès.

ERC justifica l'absència a la votació de Borràs pel seu «compromís contra la corrupció»

El vicepresident del Govern lamenta que no tots els partits independentistes hagin tingut una «posició comuna»

El coordinador nacional d'ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès.
El coordinador nacional d'ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès. | ACN

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha justificat la posició d'Esquerra en relació al suplicatori de Borràs al Congrés pel «total compromís» en qualsevol qüestió relacionada en la lluita contra la corrupció. Aragonès ha recordat que la votació tirarà endavant perquè PP, PSOE, Ciutadans i Vox  «han decidit que sigui un pur tràmit». El vicepresident també ha lamentat la posició de JxCat  d'haver-se desmarcat de la resta de partits independentistes. «Teníem una proposta inicial, però respectem la posició de totes les forces polítiques», ha assenyalat. Aragonès ha deixat clar que per Esquerra el Suprem «no és un tribunal imparcial» per jutjar un independentista, però que cal investigar «qualsevol irregularitat, també en aquest cas».

«No podem ser còmplices de tapar determinades irregularitats»

En una visita en un casal d'estiu a Torroella de Montgrí, al Baix Empordà, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha defensat la posició d'Esquerra en la votació al Congrés dels Diputats, en relació al suplicatori de Laura Borràs, requerit pel Tribunal Suprem. Aragonès justifica que el seu partit —juntament amb Bildu i la CUP— no hagin participat en aquesta votació, perquè vol deixar molt clara la posició d'Esquerra en relació a qualsevol qüestió relacionada amb la corrupció. «L'independentisme ha de mostrar un absolut compromís i ha de deixar molt clar que en cap cas pot ser còmplice de tapar determinades irregularitats», ha afegit Aragonès.

El vicepresident, a més, ha recordat que el suplicatori és un «pur tràmit» ja que tant PSOE com PP, Ciutadans i Vox  han decidit donar suport. «No depenia dels vots d'Esquerra, per tant no hi hem participat», ha concretat Aragonès que considera que el Tribunal Suprem no és imparcial a l'hora de jutjar un independentista. Amb tot, el número dos del Govern ha recordat que Laura Borràs  compta amb la presumpció d'innocència «com no pot ser d'altra manera», però remarca la posició «ferma» en la lluita contra la corrupció. «Qualsevol irregularitat que hi pugui haver s'ha de poder investigar i aclarir. També en aquest cas», ha afirmat.

Posició «comuna»

Aragonès també ha lamentat que no hi hagi hagut una «posició comuna» per part de tots els partits independentistes que hi ha al Congrés. El vicepresident ha recordat que la decisió que ells han adoptat és la mateixa que la proposta inicial que hi va haver. «Lamentem que no hi hagi una posició compartida per tots els partits independentistes, però evidentment no podem fer altra cosa que respectar les decisions d'altres partits», ha afegit.

Preguntat sobre si una possible trencadissa de JxCat  hauria de suposar un avançament electoral, Aragonès no ha volgut entrar-hi, i s'ha limitat a afirmar que des d'Esquerra respecten «els debats interns de totes les formacions». Tot plegat, en un acte a Torroella de Montgrí, on Aragonès ha visitat el casal d'estiu que es fa al Convent dels Agustins. El vicepresident del Govern ha estat acompanyat de l'alcalde del municipi, Jordi Colomí i del president de l'Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit, Francesc Ferrer.