Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Vilalta, Aragonès i Torrent al Congrès Nacional d'ERC

ERC no descarta un acord amb el PSOE per investir Sánchez abans de Reis

Els republicans demanen un gest de l'Advocacia de l'Estat sobre la sentència de Junqueras

Vilalta, Aragonès i Torrent al Congrès Nacional d'ERC
ERC no descarta reprendre les negociacions amb el PSOE abans de cap d'any | CatalunyaDiari

Nou capítol en l'estira-i-arronsa entre ERC i PSOE. Els republicans no descarten ara aconseguir un acord sobre la investidura de Pedro Sánchez abans del 5 de gener. Tot passaria perquè hi hagi un gest de l'Advocacia de l'Estat sobre la sentència del Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) que reconeix que Oriol Junqueras hauria d'haver tingut immunitat quan va ser elegit com a eurodiputat.

Fonts d'ERC han explicat que contemplen la possibilitat de reprendre les converses amb el PSOE a partir del 27 de desembre. En aquest sentit, malgrat que arribar a un acord abans que acabi l'any; com desitja Pedro Sánchez, és difícil, no descarten que pugui produir-se abans del dia de Reis.

Bona part de l'acord tancat

Diverses fonts del partit asseguren, segons explica 'Nació Digital', que la mesa de negociació entre governs, paral·lela a la comissió bilateral Estat-Generalitat, per afrontar el conflicte està «pràcticament tancada». També s'haurien arribat a pactes per recuperar drets socials, fer avenços en feminisme i derogar la llei mordassa i la reforma laboral. 

Des d'Esquerra insisteixen, però, que és necessari que l'advocat de l'Estat es pronunciïn clarament sobre l'acatament de la sentència.  En altres paraules, l'objectiu és que hi hagi un dictamen favorable al fet que el president del partit quedi en llibertat per la seva condició d'eurodiputat. 

Calvo urgeix a trobar «una sortida per Catalunya»

Coincidint amb el Congrés Nacional d'ERC, la vicepresidenta del govern en funcions, Carmen Calvo, d'anar el «més àgilment possible» cap a un acord a favor «d'una investidura».  Espera que sigui «aviat», per així poder obrir una «nova etapa», amb l'objectiu de «retornar la política a la política i afrontar la situació de Catalunya» amb «principis democràtics».

Calvo ha reconegut que el PSOE sap «quins són els postulats de l'independentisme» i que «ells coneixen quins són els postulats del socialisme». Ha reiterat que tot i aquests molt diferents, no han de ser cap impediment per trobar «una sortida per a Catalunya» i fer Sánchez president. 

També et pot interessar...