Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El líder del PSC, Miquel Iceta, durant un acte amb el logo del seu partit al darrere el 9 de febrer de 2020

ERC trenca amb el PSC a Badalona i apropa l'alcaldia a Garcia Albiol

L'anterior alcalde de Badalona va ser detingut per conduir begut en ple confinament

El líder del PSC, Miquel Iceta, durant un acte amb el logo del seu partit al darrere el 9 de febrer de 2020
Les relacions entre ERC i el PSC podrien veure's afectades en l'àmbit català per aquesta decisió local | cedida

ERC ha trencat relacions amb el PSC a la ciutat de Badalona, la quarta amb més població a Catalunya, i no donarà suport al seu candidat a l'alcaldia de la ciutat després que l'anterior alcalde fos detingut per conduir sota els efectes de l'alcohol durant el confinament. 

El nou candidat del PSC a l'alcaldia de Badalona era Rubén Guijarro, qui necessitava el suport de la resta de partits per evitar que Xavier Garcia Albiol, guanyador de les eleccions amb 11 dels 27 regidors del consistori, recuperés l'alcaldia. 

Tot i això, la resta de partits també volien presentar els seus candidats. Guijarro, que comptava amb el suport dels 6 regidors del PSC, competia amb Dolors Sabater, de Guanyem i amb 4 regidors, a qui va arribar a oferir governar ella els dos anys següents i acabar ell l'últim any de la legislatura.

El mateix va oferir a Àlex Montornés, candidat d'ERC, que té 3 regidors a l'Ajuntament, però la idea tampoc va tenir èxit després que la direcció del partit republicà vetés el candidat socialista i ordenés donar suport a Sabater. 

Albiol podria fer-se amb l'alcaldia si el PSC no dóna suport a la candidata de Guanyem

Així, Sabater aglutina el suport del seu partit i d'ERC, i tindria previsiblement també el suport de Badalona En Comú Podem (2 regidors) i JxCat (1 regidor). En total, Sabater tindria 10 vots, encara per darrere dels 11 d'Albiol, així que ara dependrà del PSC donar suport a la candidata de Guanyem o entregar l'alcaldia al PP els pròxims 3 anys.