ERC no vol que la investidura de Puigdemont tingui conseqüències penals

El partit ho ha exposat aquest divendres
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont | CatalunyaDiari.cat

ERC no vol que la investidura de Puigdemont tingui conseqüències penals segons ha exposat el partit aquest divendres. Marta Rovira, la presidenta del grup parlamentari republicà i secretària general del mateix, tindria la vista posada en la sessió d'investidura de Carles Puigdemont i no voldria que el president incorres en cap delicte amb la justícia

Rovira, en aquest context, ha optat per deixar clar que els termes que marquin la celebració del ple —de moment 'sine die' fins que es torni a pronunciar Roger Torrent— i assegurar que no podran seguir al 'procés' els diputats, membres de la Taula i dirigents polítics acabin davant els jutjats o a la presó.

 

«La investidura no permet improvisacions»

És la taxativa resposta de Rovira i, potser, dard enverinat a la candidatura de Junts per Catalunya, encapçalada per l'expresident Carles Puigdemont. «Per a nosaltres és fonamental que la investidura no impliqui improvisacions, que no es faci sense garanties, que sigui efectiva i que no impliqui conseqüències penals per moltíssima gent», ha explicat Rovira.

 

Així doncs, la secretària del partit liderat per Oriol Junqueras ha defensat que l'ajornament de la sessió que es va decretar el 30 de gener obre un nou escenari polític.

 

Rovira, doncs, ha aplaudit la decisió de Torrent al·legant la nova oportunitat que sorgia per trobar la manera d'evitar aquestes situacions legalment complicades per als independentistes.

 

Marta Rovira, durant l'entrevista amb l'ACN
Marta Rovira, durant l'entrevista amb l'ACN | CatalunyaDiari.cat

 

 

Esquerra vol «guanyar temps»

«Guanyar diversos dies per aconseguir que la investidura sigui efectiva és el que realment ens garanteix recuperar les institucions, no danyar la majoria independentista al Parlament i no acabar tenint efectes judicialment negatius per a molts diputats», és la ferma voluntat de la secretària d'Esquerra.  

 

Al fil de la declaració, Rovira ha defensat que la investidura ha de comptar amb un pla de Govern —que aquest matí Eduard Pujol ja ha explicat que Junts per Catalunya contempla — que suposi una «estratègia per a tota la legislatura» i que serveixi, evidentment, per traçar un altre full de ruta del sobiranisme.  Comentaris

envia el comentari