Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pere Aragonès assegura que «els consumidors són lliures de triar»

ERC ofereix a JxCat la presidència de la Diputació de Barcelona

Els republicans reclamen a la formació de Carles Puigdemont que trenqui l'acord signat la setmana passada amb el PSC

Pere Aragonès ha oferit la presidència de la Diputació de Barcelona a JxCat
Pere Aragonès ha oferit la presidència de la Diputació de Barcelona a JxCat | Cedida

 

El vicepresident del Govern i president adjunt d'Esquerra Republicana (ERC), Pere Aragonès, ha decidit fer un pas més enllà en la cursa per a la Diputació de Barcelona, on JxCat i el PSC van arribar a un acord la setmana passada, i ha proposat a la formació de Carles Puigdemont quedar-se la presidència, a canvi de trencar el mencionat acord.

Miquel Iceta, per la seva banda, ha assegurat aquest matí en una entrevista als Matins de TV3 que revertir els pactes locals implicaria 40 canvis d'alcaldes ja escollits, fet que ha titllat de'«una mica fort». Així mateix, critica que seria «una falta de respecte a les decisions que s'han pres».

Malgrat que ERC va obtenir 16 diputats i JxCAT només 7, el vicepresident Aragonès ha defensat la importància del pacte al·legant que els republicans «posen per damunt els interessos de la causa independentista als del partit». Cal recordar que ERC s'ha quedat amb la presidència de les diputacions de les altres províncies catalanes (Tarragona, Lleida i Girona.

També et pot interessar...