ERC planteja dues fases en les negociacions d'investidura amb el PSOE

La formació segueix insistint en la creació d'una taula de diàleg «entre iguals i sense condicions»
Marta Vilalta
ERC planteja dues fases en les negociacions d'investidura amb el PSOE | Catalunya Diari

La secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha explicat aquest dilluns que la formació entén les negociacions d'investidura amb el PSOE en dues fases. En roda de premsa, ha explicat que si els militants d'ERC ho avalen a la consulta, s'haurà de produir primer una trobada entre ERC i el PSOE i en una segona fase, si s'arriba a un acord d'investidura, s'hauria de fer una taula de negociació entre el govern català i l'espanyol per treballar en la «resolució democràtica» per Catalunya.

 

Demana un compromís «explícit» als socialistes

Vilalta ha insistit que la mesa ha de ser entre «iguals, sense condicions, amb un calendari establert i unes garanties de compliment». Ha demanat així un compromís «explícit» al PSOE però ha evitat aclarir com hauria de ser el «gest inequívoc».

 

La secretària general del partit ha iniciat la intervenció explicant que fins a les 12 hores d'aquest dilluns han participat en la consulta interna d'ERC un 40,1% del total de la militància amb dret a vot, format per 8.500 persones.

 

La resolució passa per «seure i parlar»

També han indicat que, en funció del resultat d'aquesta votació, s'obriran les negociacions amb el PSOE. Això sí, els ha avisat que si no es mouen «tot acord és impossible». Els republicans han dit que la formació vol anar a la mesa de negociació per portar-hi «els grans consensos» catalans al voltant del dret a l'autodeterminació i contra la repressió.

 

Per Vilalta, la taula de negociació és una «proposta de mínims» i una iniciativa de país, no només dels republicans. Ha reivindicat que la resolució dels conflictes polítics passa per «seure i parlar». Com que han denunciat que estan «escarmentats», exigeixen que la trobada ha de ser entre «iguals, sense condicions, amb un calendari i amb garanties».

 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari