Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
rufian

ERC assegura que «ara mateix» no donaria suport a l'acord entre PSOE i Podemos

Vilalta emplaça Sánchez a «seure i parlar» i a les dues formacions a reconèixer el «conflicte polític» a Catalunya

Marta Vilalta, portaveu d'ERC atén la premsa al Parlament el 12 de novembre
Marta Vilalta, portaveu d'ERC atenent la premsa al Parlament el 12 de novembre | Catalunya Diari

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha assegurat aquest dimarts que «ara mateix» el republicans no donaran suport al pacte de govern a l'Estat entre el PSOE i Podemos. En una atenció als mitjans, Vilalta ha dit que mantindran la posició mentre el líder del PSOE, Pedro Sánchez, no «s'assegui i parli». 

La republicana també ha reclamat a ambdues formacions que reconeguin que a Catalunya no hi ha un conflicte de convivència sinó un de «polític» i que requereix una solució democràtica.  Vilalta ha criticat que els partits hagin arribat a un acord en 24 hores després del 10-N, que no fossin capaços de fer-ho al llarg dels mesos posteriors el 28-A  i que hagin portat a unes eleccions «innecessàries».

Ha apuntat que l'escenari del juliol ara ha canviat perquè Sánchez ha negat el diàleg amb al Generalitat, aplaudit la sentència de l'1-O i hagi «amenaçat» Catalunya durant la campanya. Els partits JxCat i C's també s'han posicionat avui sobre l'acord per al que seria el primer govern de coalició d'Espanya.

Un pacte allunyat de la Catalunya «real»

Vilalta ha assegurat que no tenen constància que s'hagi produït «cap contacte directe» entre ERC i representants del PSOE i Podemos  respecte l'acord de govern. Ha dit que els republicans tenen previst parlar amb tothom perquè «defensen el diàleg». Amb tot, ha lamentat que el pacte entre les dues formacions quedi «lluny» de la Catalunya real i ha dit que és un «mal inici» perquè s'afirma que hi ha un problema de convivència i no un de polític.

També et pot interessar...