Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gabriel Rufián y Pedro Sánchez

L'acord per la investidura de Sánchez podria ser un fet aquest dilluns

ERC i socialistes ultimen l'entesa i tot depèn de la decisió de l'Advocacia de l'Estat sobre Junqueras

Gabriel Rufián y Pedro SánchezL'acord depèn del paper que prengui l'Advocacia de l'Estat davant la sentència del TJUE sobre Junqueras | Catalunya Diari

A punt de tancar l'any, la investidura de Sánchez continua a l'ordre del dia. Quan semblava que les negociacions entre socialistes i republicans seguien congelades, surt a la llum un nou moviment dels grups. ERC i PSOE ultimen aquest diumenge l'acord que faria Sánchez president. De fet, l'entesa podria ser oficial aquest dilluns. Tot depèn d'una decisió: la de l'Advocacia de l'Estat sobre com gestiona el cas de Junqueras, a qui el TJUE ha reconegut la immunitat.

Segons avança 'Nació Digital',  Adriana Lastra, portaveu del PSOE, es troba al Congrés, reunida amb els seus col·laboradors intercanviant documentació i informació amb els dirigents d'ERC, tant amb Marta Vilalta, Gabriel Rufián i Josep Maria Jové, que són a la taula de negociació, com amb Pere Aragonès, amb qui Pedro Sánchez manté contacte fluid. Els republicans continuen reclamant garanties al PSOE, que té pressa per tancar l'acord i poder investir Sánchez només començar l'any.

Ha de ser el Consell Nacional qui ho aprovi

L'Executiva Nacional d'ERC es reunirà aquest dilluns per explicar l’estat de les negociacions amb el PSOE sobre la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol i compartir els resultats, segons fonts republicanes. No obstant això, ha de ser el Consell Nacional qui aprovi definitivament l'acord i aquest no es farà abans d'acabar l'any. Això faria  impossible la investidura abans de Reis, com volen els socialistes.

Durant tot el cap de setmana han mantingut contactes a l'espera que l'Advocacia de l'Estat presenti el seu escrit al Tribunal Suprem sobre l'acta d'eurodiputat d'Oriol Junqueras.

També et pot interessar...