ERC també recorre davant la Junta Electoral la visita de Felip VI

Se sumen a JxCat i demanen que només pugui intervenir en públic «sense fer consideracions i valoracions»

RUFIÁN
El partit Gabriel Rufián demana també l'ajornament dels premis Princesa de Girona | Catalunya Diari

ERC ha presentat aquest divendres un recurs a la Junta Electoral Provincial de Barcelona que reclama que s’ajorni l’acte del Rei Felip VI previst pel proper 4 de novembre al Palau de Congressos de Barcelona fins a la finalització de tot el procés electoral «per tal que aquest es desenvolupi de la manera més objectiva possible».

Els republicans s’han sumat així a la petició que també ha fet JxCat que al·lega que la visita del monarca pot influir en l’orientació del vot. Els republicans reclamen que si no s’ajorna la visita, que el Cap d’Estat «només pugui intervenir en públic per informar sobre el procés electoral sense entrar en consideracions i valoracions».

Descriuen l'acte com electoralista

Els republicans consideren que la visita de Felip VI dins el període electoral «no pot quedar emparat en l’activitat que habitualment duen a terme els poders públics atès que l’única cosa que es busca és utilitzar l’acte de manera electoralista». En concret, detallen que les forces polítiques concurrents el 10-N que s’autoproclamen constitucionalistes se’n podrien beneficiar perquè el Rei farà una explicació de les fites aconseguides d’ençà de l’aprovació de la Constitució.

  

  

ERC«clara voluntat d’influir en l’orientació de vot dels electors aprofitant-se de la seva situació de privilegi».

  

  

La visita es pot fer passades les eleccions generals,

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari