ERC demana a la JEC que no executi la retirada de la condició d'eurodiputat a Junqueras

La formació sol·licitarà la mesura cautelaríssima de suspensió de la resolució al Tribunal Suprem

Junqueras al Congrés dels Diputats el 21 de maig de 2019
Junqueras tenia immunita perquè la dona la «mateixa elecció» | Catalunya Diari

ERC ha enviat un escrit a la Junta Electoral Central on li demana que no executi la resolució que retira la condició d'eurodiputat a Oriol Junqueras perquè, com avança al mateix comunicat, té la intenció d'interposar un recurs contenciós-administratiu al Tribunal Suprem. Segons la formació, amb la decisió de la JEC feta pública el divendres es "vulnera" els drets fonamentals i polítics de Junqueras. La candidatura sota la que es va presentar el líder d'ERC al Parlament Europeu, Ara Repúbliques, també informa que sol·licitarà al tribunal la mesura cautelaríssima de suspensió de la resolució de la JEC.

Els republicans reclamen que la JEC "s'abstingui" de realitzar qualsevol execució de la resolució

A l'escrit, signat pel representant de la coalició Ara Repúbliques, Josep Ramon Mut, s'informa que el 3 de gener es va rebre l'avís de la JEC on s'estimava les peticions del PP, Cs i Vox en relació a la pèrdua de la condició d'eurodiputat per "inelegibilitat sobrevinguda" després de la condemna del Suprem. ERC ha informat la JEC que té la intenció d'interposar un recurs contenciós-administratiu, així com de sol·licitar la mesura cautelaríssima de suspensió de la resolució. Per aquest motiu reclama que la JEC "s'abstingui" de realitzar qualsevol execució de la resolució.

El president de la Generalitat, Quim Torra, que també va rebre el dia 3 l'ordre d'inhabilitació de la JEC, va comunicar el dissabte dia 4 a la Junta Electoral de Barcelona que també recorreria la resolució al Suprem i va demanar que no s'executés l'acord. Torra va informar de la seva intenció, també, de demanar la mesura cautelaríssima de suspensió.


Comentaris

envia el comentari