Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La plana major d'ERC en una roda de premsa.

ERC, criticada per tancar sense sancions l'expedient per assetjament sexual a Exteriors

La formació va inhabilitar Garcias com a militant, però no li va imposar cap sanció

La plana major d'ERC en una roda de premsa.
ERC ha tancat l'expedient contra Bosch i el seu cap de gabinet sense aplicar cap sanció. | ACN

L'Executiva nacional d'ERC ha aprovat per unanimitat aquest dilluns, 5 d'octubre, les resolucions de la comissió de garanties que arxiven l'expedient obert a l'excap de gabinet d'exterior Carles Garcias acusat d'assetjament sexual. Segons han explicat en un comunicat, si bé la formació no pot sancionar Garcias per no ser militant d'ERC, com a conseqüència de l'expedient no podrà tornar a militar a ERC en un futur. Els republicans han explicat que segons el reglament intern només es permet l'enjudiciament de persones militants i, per això, no se'l pot sancionar.

D'altra banda, l'expedient obert a l'exconseller d'Acció Exterior Alfred Bosch en qualitat de superior jeràrquic de Garcias també ha quedat arxivat i sense imposició de cap sanció. En concret, es va analitzar el comportament de l'exconseller Bosch en tenir coneixement del cas i en el seu abordatge i estudiat tot això, ERC ha optat per exonerar-lo. «La instrucció duta a terme constata que el Sr. Bosch va actuar guiat pel principi de prudència, i ha quedat provat que va recollir indicis per poder actuar si s’esqueia, com així va fer el 24 de gener cessant el Sr. Garcias, molt abans que el cas es fes públic», destaquen.

Crítiques contra ERC per la decisió de no sancionar Bosch ni Garcias

La resolució del cas, però, no ha agradat gens a les xarxes socials, que han trobat a faltar alguna resposta més contundent d'ERC al cas protagonitzat per Carles Garcias, el cap de gabinet d'Alfred Bosch. L'arxivament de l'expedient sense sancions, doncs, ha aixecat polseguera i ha generat una onada de piulades de protesta com aquestes:

Amb tot, queda tancat l'expedient intern d'una polèmica que va esclatar al mes de març i que va provocar la dimissió d'Alfred Bosch com a conseller d'Exteriors. La manca de sanció per part del partit, però, ha obert un nou focus de polèmica al voltant d'ERC.