ERC votarà 'no' a la pròrroga i alerta del trencament de l'esperit de la investidura

«Han elegit la dreta, ni més ni menys», ha dit Rufián, molt contundent

Pedro Sánchez mira Gabriel Rufián al Congrés dels Diputats.
ERC i el govern espanyol han escenificat aquest dimecres el seu profund distanciament. | Europa Press

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha donat per fet aquest dimecres el ‘no’ d’ERC a la pròrroga de l’estat d’alarma i ha advertit el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que el seu acord amb C's per la pròrroga de l’estat d’alarma fa saltar pels aires «l’esperit de la investidura», que era «palanca del progressisme i dic de contenció per al feixisme».

«Han elegit la dreta, ni més ni menys», ha dit alhora que ha recordat a Sánchez que no pot governar en terminis de 15 dies. «Si les esquerres no som capaços de posar-nos d’acord davant la vida, com ho farem amb uns pressupostos?», s'ha preguntat des del faristol del Congrés dels Diputats.

«Hem fracassat, tots, uns per no saber negociar i uns altres per no saber-ho explicar»

El portaveu d’ERC al Congrés ha afirmat que els republicans constaten «potser de forma definitiva» la «negativa del govern de negociar res» amb els republicans. «Hem fracassat, tots, uns per no saber negociar i uns altres per no saber-ho explicar», ha afirmat. Sánchez, segons Rufián, «està donant paperetesa la dreta i la dreta extrema», perquè «C's es pot vestir de dreta moderada una estona, però Arrimadas no és Merkel, és Cospedal».

Rufián ha recordat a ERC que els republicans tan sols demanaven cinc condicions que suposaven que les conselleries deixessin de ser una «gestoria» a les ordres del Ministeri de Sanitat. Es tractava, ha afirmat, d’establir un «marc autonòmic» menys lesiu per als drets i les llibertats. «Demanàvem coresponsabilitat, ajudes per a la gent, municipalisme, blindatge de les llibertats diàleg a canvi de 13 vots, i la resposta del govern més progressista de la història és ‘no, ja tenim a C's’».


Comentaris

envia el comentari