Maragall creu que Sánchez està aplicant la llei mordassa al Parlament

El conseller d'Acció Exterior carrega contra la decisió de recórrer al Constitucional la reprovació de Felip VI, assenyalant que els catalans han abandonat «qualsevol vestigi de respecte» cap a la monarquia

El conseller Ernest Maragall ha acusat Sánchez d'aplicar la llei mordassa al Parlament
El conseller Ernest Maragall ha acusat Sánchez d'aplicar la llei mordassa al Parlament | Cedida

La tensió entre el Govern de la Generalitat i l'executiu de Pedro Sánchez continua augmentant, en un moment de la legislatura en el qual tant els independentistes com els socialistes necessiten els vots de l'altre per aprovar els seus respectius pressupostos. Aquest dimarts, el conseller d'Acció Exterior, Ernest Maragall, ha acusat el president espanyol d'estar aplicant la llei mordassa contra el Parlament, després de portar al Tribunal Constitucional la reprovació del rei Felip VI, que la cambra va votar l'11 d'octubre.

La societat catalana ja no té «respecte» cap a la monarquia

No només això, recordem que la resolució aprovada al Parlamenttambé demanava l'abolició de la institució monàrquica, en considerar-la caduca i antidemocràtica. «La societat catalana ha abandonat qualsevol vestigi de respecte cap a aquesta institució», ha argumentat Maragall en aquest sentit.

Sobre l'apropament entre els dos governs, el pròxim candidat d'Esquerra Republicana (ERC) a l'alcaldia de Barcelona ha assegurat que continuaran treballant per tal de «culminar la lliure decisió sobre el nostre futur». En aquest sentit, Maragall ha indicat que la millor manera d'acabar amb el conflicte polític català és a través d'un referèndum vinculant i reconegut internacionalment. «Seguirem actuant al servei de la majoria democràtica i parlant en veu alta», ha ressaltat. 

Sánchez porta al Constitucional la reprovació de Felip VI

El passat 16 d'octubre el govern de Pedro Sánchez va indicar que recorreria la reprovació de Felip VI i la demana de supressió de la monarquia aprovada al Parlament davant del Tribunal Constitucional, després d'advertir el mateix dia de la seva aprovació que adoptaria «totes les mesures legals» possibles en aquest sentit.

La vicepresidenta Carmen Calvo va insistir llavors que un parlament autonòmic «no pot decidir la forma d'Estat d'un país», i que la polèmica resolució no tenia «cap base jurídica». Amb tot, va indicar que era necessària una resposta política, paraules que no van agradar al president Quim Torra, que va ironitzar sobre la «lògica remarcable» del fet d'optar per la via judicial quan es vol trobar una solució política. 


Comentaris

envia el comentari