Ernest Maragall: «ERC i JxCat ja han tancat un acord d'investidura»

El diputat d'ERC asssegura que l'acord ja està «absolutament tancat» i promet que Catalunya tindrà nou Govern «ben aviat»

Ernest Maragall en un dels mítings de campanya
Ernest Maragall en un dels mítings de campanya | Cedida

 

El diputat d'ERC Ernest Maragall assegura que el seu partit i JxCat ja han tancat finalment un acord per constituir un nou Govern de la Generalitat, i que el seu objectiu ara és «fer tot el possible» perquè s'hi afegeixi la CUP.

Maragall va assistir ahir a la nit al programa de TV3 'Preguntes freqüents', on va explicar que es tracta d'un acord de contingut que està absolutament tancat, i ha destacat que «no són només els governs i els noms. Sinó que és de contingut i objectius. És també respondre as la qüestió de com farem ara per tirar endavant la situació i estem en condicions de presentar-lo demà passat si convé».

A l'espera de candidat

El diputat ha volgut puntualitzar que només falta decidir qui serà el candidat escollit per a la investidura, una decisió que ha senyalat que «correspon a JxCat en aquests moments».

Ha mostrat plena confiança en què aquesta decisió serà presa ben aviat per part de JxCat i que s'aconseguirà la investidura: «Estic convençut de què està aquí, és qüestió d'hores».

Captura de pantalla d'Ernest Maragall a 'Preguntes Freqüents'
Captura de pantalla d'Ernest Maragall a 'Preguntes Freqüents' | TV3

 

Un bloqueig «imposat»

Ha declarat, però, que «el bloqueig d'investidura és òbviament imposat» per culpa del Govern de l'Estat i la «seva manca de diàleg». Partint d'aquesta base, tot i «haver comès errors», assegura que han fet tot el possible per desbloquejar aquesta situació tan complexa. 

Així mateix, ha explicat que «estem a punt d'arribar al final d'aquest petit 'via crucis' que hem passat aquestes setmanes i aquests mesos» i que «ben aviat» el govern de Catalunya tornarà a estar en actiu. Ha volgut transmetre una promesa d'estabilitat i força assegurant que el nou govern tindrà «un projecte, determinació i decisió plena per seguir endavant i per no retrocedir ni un mil·límetre».


Comentaris

envia el comentari