Ernest Maragall serà l’únic precandidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona

L’economista Xavier Martínez-Gil no serà el seu rival després que el conseller d’Exteriors aconseguís 442 signatures vàlides

Ernest Maragall possible alcaldable per Barcelona
Ernest Maragall possible alcaldable per Barcelona | CatalunyaDiari.cat

El conseller d'Afers Exteriors, Ernest Maragall s'ha postulat com a únic precandidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona en les eleccions municipals que tindran lloc el maig de 2019. La militància d'ERC-Barcelona ha decidit avalar únicament a Maragall amb un total de 442 signatures. En aquest sentit, ha estat l'únic dels precandidats en aconseguir els avals necessaris.

L'economista Xavier Martínez-Gil era el contrincant del conseller d'Exteriors, però finalment no serà rival, quedant fora de les primàries amb només 41 signatures vàlides, sense superar els 139 que necessitava per ser proclamat candidat a encapçalar la llista de la formació republicana a l'alcaldia de la capital catalana.

Maragall, sense rival a la candidatura d'ERC a l'alcaldia

Ernest Maragall serà l'únic candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona després del pocs avals del seu rival Martínez-Gil i que el president del partit a l'Ajuntament, Alfred Bosch, decidís renunciar-hi per donar pas a Maragall, qui va nomenar successor: «Renuncio a ser candidat per l'alcaldia de Barcelona i us vull demanar que abracem tots Ernest Maragall com a aposta guanyadora», va anunciar Bosch.

El següent pas serà presentar la candidatura del conseller d'Exteriors en el procés de primàries que finalitzarà el pròxim divendres 26 d'octubre amb la Jornada Electoral als 11 casals d'Esquerra Republicana a la Ciudad de Barcelona, on tant militants com simpatitzants podran votar als casals assignats per cada districte.

«Gràcies a tots els que m'heu fet confiança»

L'endemà, 27 d'octubre tindrà lloc la proclamació del cap de llista d'Esquerra Republicana, Ernest Maragall, per a les eleccions municipals del maig de 2019. «Ara hauré de demostrar-vos que la mereixia. I treballar per sumar la complicitat dels que entenguin Barcelona com nosaltres. Una ciutat valenta i compromesa que ho vol tot, que mira lluny. Seguim creixent!», ha escrit Maragall a través del seu compte de Twitter.

A les portes de ser president de la Generalitat

En només tres mesos, el candidat d'ERC ha arribat a ser un dels noms que sonava amb força per a presidir la Generalitat de Catalunya. Després de la fallida investidura de Jordi Turull, Ernest Maragall es postulava com l'opció més «lògica» per ser el nou president, no només pels partits independentistes sinó entre els comuns.


Comentaris

envia el comentari