Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Íñigo Errejón

Errejón es prepara per fer el salt a la política catalana

Els seus moviments han creat malestar a la cúpula de Podem

Íñigo Errejón està preparant-se el camí per desembarcar a la política catalana
Íñigo Errejón està preparant-se el camí per desembarcar a la política catalana | CatalunyaDiari.cat

El que va ser cofundador de Podemos i ara és portaveu de Más Madrid, Íñigo Errejón, està preparant el seu camí per fer el salt a la política catalana, allunyant-se cada cop més de Pablo Iglesias. En les darreres setmanes ha establert diversos contactes amb Compromís, Equo i Jéssica Albiach, presidenta de Catalunya en Comú-Podem que és una de les seves persones de confiança.

Errejón crea malestar a la cúpula de Podem

Des de ‘Crónica Global’ expliquen que Errejón té la intenció de substituir l’actual líder de Podem, Noelia Bail, per la diputada Concepción Abellán. També tindria el suport del sindicalista y exsenador Óscar Guardingo i el de la diputada a la Cambra catalana Yolanda López, els quals estan relacionats amb Ramón espinar, que va dimitir com secretari general de Podemos a Madrid després dels resultats dolents obtinguts a les eleccions i va qüestionar el lideratge d’Iglesias.

L’operació catalana d’Errejón, mantinguda a través de reunions discretes i centrades en els federalistes de Podem a Catalunya, és coneguda per diverses persones que han explicat que el que vol és «guanyar territoris no afins a Iglesias i col·locar la seva gent de cara a una possible Assemblea Ciutadana». A més, han afegit que Tania Sánchez s’ha desplaçat fins aquí, tot i que Errejón encara no, i que Ada Colau, qui controla la confluència entre comuns i Podem, haurà d’escollir entre Iglesias o Errejón.

Cal destacar que tots aquests moviments d’Errejón per fer el salt a la política catalana han creat malestar a la cúpula de Podem. Tot i això, diversos membres de l’entorn de Noelia Bail han assegurat que ella «està tranquil·la perquè té la confiança d’Iglesias», encara que «hi ha persones que han actuat de forma deslleial», afegint, en aquest sentit, que «això erosiona».

També et pot interessar...