Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'expresident Carles Puigdemont durant la reunió amb JxCat a Brussel·les el 9 de desembre del 2019

Puigdemont: «La congelació de la DUI va ser un error històric»

Ho ha explicat en una entrevista a un mitjà digital

L'expresident Carles Puigdemont durant la reunió amb JxCat a Brussel·les el 9 de desembre del 2019
Carles Puigdemont creu que la congelació de la DUI va ser un «error històric» per part seva. | Cedida

L'expresident de la Generalitat de Catalunya i actual diputat de JxCat  al Parlament Europeu, Carles Puigdemont, ha concedit una entrevista al mitjà digital 'La mordaza', on ha reflexionat al voltant de l'actualitat política catalana, així com dels fets que el van dur a marxar de Catalunya ara fa més de dos anys i mig. Puigdemont  ha reflexionat sobre els fets de l'octubre de 2017 i ha estat autocrític... tot i que, segons sembla, hauria pres decisions encara més contundents.

Congelar la DUI, un «error històric» segons Puigdemont

Puigdemont  ha qualificat d'«error històric» el fet s'haver congelat la declaració unilateral d'independència el dia 10 d'octubre, per donar més dies de marge a les opcions de diàleg que arribaven «de l'Estat i de fora». L'expresident de la Generalitat  diu, doncs, que vist amb perspectiva, ara hauria tirat endavant amb la DUI aquell mateix dia. Aquest és el fragment de l'entrevista en què ho explica:

«El camí correcte»

«No es pot entendre el 27 d'octubre sense el que va passar el dia 10», diu l'expresident de la Generalitat de Catalunya. En referència a la decisió presa aquell dia, Puigdemont explica que va fer «quelcom molt dur i que assumeixo com un error històric, que va ser congelar la declaració d'independència».

Des de la seva residència a Waterloo on assegura viure en un «confinament permanent des de fa dos anys i mig», l'eurodiputat de  JxCat  explica que va prendre la decisió de congelar la DUI «perquè tenia elements provatoris d'una voluntat real de l'Estat espanyol d'iniciar un procés de diàleg que venia avalat per molta gent de fora d'Espanya». En base a això, seguint l'argumentari del president de la Generalitat, explica que va creure que «aquest és el camí correcte, i així ho crec encara avui, si no hagués estat part d'un engany».