Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Escarni a casa del ministre José Luis Ábalos el 18 de maig de 2020.

Una vintena de persones fan un 'escarni' a casa del ministre Ábalos

Els fets es van produir aquest dilluns al vespre

El primer govern de coalició de la història d'Espanya, del PSOE i Unides Podem, en el primer Consell de Ministres, el 14 de gener de 2020.
El ministre Ábalos, a la dreta de la imatge, a la segona fila de ministres. | Europa Press

Mal moment, el que va viure aquest dilluns al vespre el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos. El també secretari d'organització del PSOE  va veure com al voltant d'una vintena de persones es congregaven a les portes de casa seva, a Madrid, per fer-li el que en els darrers anys s'ha anomenat 'escarni', és a dir, cridar-li consignes contra la seva gestió política al seu domicili particular.

El vídeo de l'escarni al ministre José Luis Ábalos

Aquestes són imatges de l'escarni que José Luis Ábalos va patir aquest dilluns, 18 de maig:

Crits contra Ábalos

'Vinga, treballa una mica, dropo!', és un dels crits que es podia sentir d'entre els manifestants, que van cridar altres consignes i que també protestaven amb una cassola. Tot i que en els darrers dies ja s'havia vist algun manifestant puntual a la zona, el cert és que aquest dilluns el volum de persones que s'han congregat a les portes de casa d'Ábalos ha crescut de manera important. Es dona la circumstància que al mateix bloc de pisos on viu Ábalos també té la seva residència la vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra d'Economia, Nadia Calviño, tot i que els crits anaven exclusivament dirigits a Ábalos.

La protesta s'ha originat en uns dies en què les manifestacions a Madrid en contra de l'estat d'alarma han anat 'in crescendo' des que, a finals de la setmana passada, s'originessin al barri de Salamanca de la ciutat.