La Policia Nacional fa nous escorcolls sobre el referèndum de l'1-O

Ja s'han produït dues detencions, però no es descarten més al llarg del dia

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu de la Policia Nacional  | Miguel Cabrerizo

La Policia Nacional fa nous escorcolls a Catalunya en cerca d'indicis de delicte en el referèndum del passat 1 d'octubre, segons ha confirmat el cos policial a 'CatalunyaDiari.cat'. Emmarcats dins l'operació hi haurà diversos escorcolls, començant pel Departament d'Economia de la Generalitat. En aquests moments, s'han detingut dues persones, el cap d'aquest organisme, i el director de l'Idescat, Frederic Udina Abelló.

Tot i això, aquestes podrien no ser les úniques detencions, i és que la policia no descarta que al llarg del dia se'n produeixin més. L'escorcoll al Departament d'Economia té com a eix central el despatx del cap de gabinet del secretari general de Vicepresidència. D'altra banda, també s'estan realitzant escorcolls al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació i al grup de comunicació Mediapro. 

Nou informe de la Guàrdia Civil sobre la malversació de l'1-O

Recordem que aquest nou escorcoll arriba després que el passat 5 de juny hagi sortit a la llum un nou informe de la Guàrdia Civil sobre la suposada malversació de diners públics durant el referèndum. En concret, el document, lliurat al jutge Pablo Llarena, situa la xifra en 3.269.236 milions d'euros, 1,3 milions més que l'informe anterior. Segons els investigadors, el Govern hauria pagat ja 1.588.188 d'euros, però encara quedaria pendent un pagament d'1.664.848 d'euros. 

Carles Puigdemont i l'exvicepresident Oriol Junqueras en una imatge d'arxiu
Carles Puigdemont i l'exvicepresident Oriol Junqueras en una imatge d'arxiu | cedida

 

Segons la Guàrdia Civil, les xifres corresponen en gran part a la rehabilitació de la nau annexa al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, on es va instal·lar el centre d'atenció telefònica del referèndum de l'1-O. En diners, poc més d'1,2 milions d'euros que haurien estat abonats pel mateix departament de Vicepresidència, que liderava llavors Oriol Junqueras, ara empresonat al centre penitenciari d'Estremera. 


Comentaris

envia el comentari