Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
SÁNCHEZ

Espanya contractarà una agència de comunicació dels EE.UU. per contrarestar el «relat secessionista»

Forma part de l'estratègia de l'ambaixada a Washington per millorar la imatge de l'Estat al país nord-americà.

SÁNCHEZ
El mateix Pedro Sánchez ja va parlar sobre Catalunya en la seva darrera intervenció a l'ONU | Catalunya Diari

El govern espanyol continua amb la seva campanya de comunicació a escala internacional per combatre el desprestigi al qual teòricament es veu sotmès per part de l'independentisme. L'última acció vindria de part de l'ambaixada a Washington que contractarà a la consultora nord-americana Glover Park Group per millorar la seva imatge als EE.UU.

El mateix ambaixador, Santiago Cabanas, confirmava que pagaran 15.000 per un contracte d'un mes amb l'objectiu de «reforçar la nostra política de comunicació». La fita principal és tenir una «mirada externa» que ajudi a contrarestar «la narrativa secessionista que ha arribat alguns punts del país», segons explicava 'La Vanguardia'.

Cal recordar que Espanya ha criticat algunes accions dutes a terme per algunes ciutats com  Los Àngeles, que va retirar l'estàtua de Cristòfor Colom per no commemorar un episodi «de la història tacat de sang». Cabanas defensa que els estatunidencs tenen una imatge d'Espanya «simpàtica però a vegades distorsionada per visions romàntiques i antiquades».

El govern espanyol vol imposar la seva visió davant la internalització que també fa el govern català | CatalunyaDiari.cat

Més contactes polítics i presència als mitjans després de la sentència

Des de l'ambaixada, han intensificat també els contactes amb membres del Congrés, de la Casa Blanca o d'importants «think tanks» després de la sentència pel procés. Entre altres mesures, els feien arribar, traduïda a l'anglès, la declaració feta per Pedro Sánchez o un resum del document publicat pel Consell General del Poder Judicial.

Pel que fa als mitjans d'aquest país, l'ambaixador ha explicat que «no han seguit detalladament» els aldarulls  dels últims dies a Catalunya. Tot i això, ell mateix va intervenir a la CNN en Espanyol per assegurar que hi ha «una minoria violenta» darrere d'aquests incidents.

També et pot interessar...