Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Congrés dels Diputats

Espanya homenatjarà les víctimes de la Covid-19 el pròxim 16 de juliol

Ho ha anunciat el president Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats, durant la sessió de control al Govern

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Congrés dels Diputats
El president Pedro Sánchez ha explicat la gestió de la pandèmia al Congrés | cedida

Una de les principals demandes de l'oposició del govern durant les fases de desescalada va ser l'homenatge a les víctimes de la Covid -19 a Espanya, que Pedro Sánchez va prometre que es faria quan la situació epidemiològica ho permetés. Ara, el president acaba d'anunciar formalment la celebració d'un acte de memòria el proper 16 de juliol.

Pedro Sánchez ha respost a una pregunta de Pablo Casado amb l'anunci d'un acte d'homenatge a les víctimes del Covid-19 a Espanya el pròxim 16 de juliol, en un esdeveniment al qual acudiran els membres del govern, la resta de forces polítiques, institucions de l'Estat, el reiFelipVI i una nodrida representació internacional.

L'acte tindrà lloc el 16 de juliol

Així, a l'acte d'homenatge a les víctimes acudiran el president del Consell Europeu, Charles Michel, la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, el president de parlament europeu, David Sassoli, i el director general de l'Organització Mundial de la Salut, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

L'anunci de la data que tots els espanyols esperaven per retre homenatge als morts durant la pandèmia ha agafat a contrapeu el mateix Pablo Casado, que acusava el president d'haver creat una «crisi constituent» amb la seva gestió de l'epidèmia.

«No li preguntava per això», ha reaccionat el líder del PP, recordant-li a Sánchez que són 43.000 els morts per Covid-19 a Espanya, i no 27.136 com diuen les xifres oficials.

Pablo Casado ha mantingut així el to dur amb el qual ha acusat de «fracàs» la gestió del govern durant les últimes setmanes, i li ha retret les seves aliances amb el líder d'ERC a la presó, Oriol Junqueras, amb qui ha pactat «una taula per l'autodeterminació », i amb el coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, amb qui ha abordat «el futur dels treballadors», en al·lusió a l'acord per tombar la reforma laboral.

Distanciament entre govern i oposició

L'actitud de Pablo Casado avui, en seu parlamentària, sembla refredar les relacions entre el president del govern i el líder de l'oposició, que en les últimes hores havien escenificat un apropament per forjar nous acords en el marc de la «nova normalitat». «Jo que pensava que venia vostè a tendre la mà per arribar a acords, i ens trobem amb el de sempre», li ha dit Casado a Sánchez.

En aquesta ocasió, Pedro Sánchez no ha volgut entrar al drap i li ha dit a Casado que «si vostè vol unitat, aquí té al govern, però si vol provocació, aquí té a l'extrema dreta».