Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Esperanza Aguirre: «Catalunya pateix un cop d’estat»

En ser preguntada per una possible reforma de la Constitució, Aguirre ha explicat que «tot és millorable», tot i que no ho veu factible pel «cop d'estat que pateix Catalunya»

Esperanza Aguirre ha tornat a incriminar Catalunya
Esperanza Aguirre ha tornat a incriminar Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

Esperanza Aguirre ha tornat a assenyalar Catalunya. L’expresidenta de la Comunitat de Madrid, que ja s’ha postulat clarament en contra del moviment independentista en moltes altres ocasions, ha volgut incidir altra vegada en el procés per explicar que Catalunya viu «un cop d’estat».

Aguirre, doncs, creu —com el líder del PP, Pablo Casado— que l’efecte del 155 ha estat massa laxa, ja que l’estat d’excepció a terres catalanes continua vigent. Aguirre, en aquesta línia, va explicar ahir que  la Constitució és «reformable», tot i que  no en un context actual de «cop d’estat que encara està patint Catalunya».

«Volen fer fora la monarquia sense arguments»

Després de participar en l’acte d’homenatge a la Constitució —on també van acudir-hi els reis—, Aguirre es va despatxar a gust contra l’independentisme i, en se preguntada per la reforma de la Carta Magna, va explicar: «Tot és millorable, però donar un cop d’estat com el que estem vivint a Catalunya o fer fora la monarquia sense arguments, doncs no».                  

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

Per això mateix, doncs, la mateixa Aguirre es va mostrar partidària «reformar només el que s’ha de reformar», tot i que reconeixia que «la història de la nostra Constitució és un relat d’èxit».

Aguirre, sempre al peu del canó

Si bé és cert que la política del PP ha desaparegut de la primera plana, també ho és que aquesta continua exhibint sense embuts la seva tendència. Per això mateix, doncs, vam poder veure Esperanza Aguirre en plena forma en una entrevista a TeleMadrid on, sense embuts, acusava el programa on havia estat convidada de ser «anti PP», al ritme que demanava un nou 155 a Catalunya.