Els espies van col·locar les balises a Puigdemont al pàrquing d'un hotel a Bèlgica

Els dispositius eren «sofisticats» i es van preparar a nivell tècnic a la zona d’Arquennes, a vint minuts de Waterloo | Els espies van aprofitar les múltiples reunions de Puigdemont amb diferents representants polítics

Els espies van col·locar les balises a Puigdemont al pàrquing d'un hotel
Els espies van col·locar les balises a Puigdemont al pàrquing d'un hotel | CatalunyaDiari.cat

Els presumptes espies de Carles Puigdemont van aprofitar les reunions que mantenia durant els primers mesos de l'estranger a l’Hotel Husa President Park de Brussel·les per col·locar als seus cotxes dues balises de seguiment. Segons ha avança l'ACN, a través de fonts properes a les investigacions de la policia belga, el primer dispositiu de seguiment es va col·locar al Renault Espace durant el matí del 2 de febrer mentre era a l’aparcament de l’establiment.

El segon s’hauria col·locat dos dies més tard, el 4 de febrer, al mateix hotel. Els experts belgues van determinar que es tractava de dispositius «sofisticats» que abans de ser col·locats es van preparar a nivell tècnic amb «material d’alta qualitat i per mans expertes», probablement, segons les investigacions, a la zona d’Arquennes, un municipi a vint minuts de Waterloo i a quaranta de la capital.

Les reunions de Puigdemont, en el punt de mira

Per tant, i d’acord amb aquestes informacions, podria haver-hi fins a tres localitzacions relacionades amb la presumpta operació d’espionatge: l’hotel d’una cadena de Brussel·les on va trucar breument una de les targetes SIM vinculada a les balises -el Thon Bristol Stephanie on s’allotjava el fiscal Carlos Bautista Samaniego i on els agents situen cinc persones més que també destaquen en relació amb la investigació-, l’hotel President Park on es van col·locar, físicament, les balises; i un espai sense confirmar a la zona d’Arquennes on s’haurien preparat els dispositius a nivell tècnic. 

L’anàlisi de les dues balises localitzades i l’activitat de les targetes SIM, totes britàniques, que hi havien estat en contacte van permetre a la policia belga centrar la investigació en aquests diversos espais de la zona de Brussel·les i rodalies. Així, les investigacions belgues van permetre determinar que les balises amb les targetes SIM ja tenien activitat en els dies previs a ser col·locades als cotxes.

Per exemple, la SIM dins de la primera balisa ja es va comunicar amb un receptor la nit de l’1 de febrer a Arquennes, en una antena de telefonia que va connectar, en un moment o altre, amb la majoria de dispositius i targetes SIM investigades -com la que va trucar breument, el migdia abans, a la centraleta de la cadena d’hotels on s’allotjava el fiscal de l’Audiència Nacional. 


Comentaris

envia el comentari