rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Esquerra podria robar-li l'alcaldia de Barcelona a Ada Colau

Així ho afirma el darrer baròmetre semestral de l'Ajuntament de Barcelona
L'alcaldessa de Barcelona Ada Colau | Cedida

 

Sorpresa amb majúscules a Barcelona si les eleccions municipals es celebressin avui. I no és per a menys, ja que Esquerra Republicana de Catalunya realitzaria un ‘sorpasso’ que duria als republicans a ‘comandar’ l’Ajuntament de la capital catalana.

 

El darrer baròmetre semestral dut a terme per l’Ajuntament de la ciutat comtal i que recull ‘El Nacional’, remarca un panorama que deixaria Barcelona En Comú i Esquerra Republicana en un empat tècnic.

 

L'enquesta publicada per l'Ajuntament de Barcelona | Cedida

 

Esquerra guanyaria per un 0,2%

Aquesta xifra tant minsa provocaria que Esquerra guanyés les eleccions municipals a Barcelona per primera vegada a la història. De fet, Alfred Bosch —líder d’Esquerra a la ciutat— es convertiria avui en alcalde amb el 16,5% dels vots totals.

 

Mentrestant, els d'Ada Colau estarien a l’espera d’una relliscada dels republicans. I és que amb un 16,3% del vot, la col·lisió morada es quedaria a un 0,2% dels de Bosch i perdria, per tant, l’alcaldia després de dos anys i mig.

 

Pla conjunt de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acompanyada de Jaume Collboni, Xavier Trias, Alfred Bosch, i Maria Rovira. | CatalunyaDiari.cat

 

 

800 enquestats que confirmen l’auge independentista

És el nombre de persones a les quals s’ha preguntat la seva opinió per dur a terme aquesta enquesta. Així doncs, el baròmetre senyalaria també que catalans, en aquest cas residents a Barcelona, seguirien atorgant confiança al vot independentista tot i tractar-se d’uns comicis municipals.

De fet, si l’any 2011 el vot independentista a Barcelona representava només el 5,3%, ara aquesta xifra ha augmentat ostensiblement. Ja que a dia d’avui, l’elecció sobiranista a la capital catalana ascendeix al 45%. Una xifra històrica que atorgaria l’alcaldia a Bosch.

 

D’altra banda, el vot de ‘Podem’ —representat al 21-D com ‘Catalunya En Comú’ i a les eleccions municipals com ‘Catalunya En Comú’— s’estancaria com també ho va fer en les darreres eleccions autonòmiques. La col·lisió de Xavier Domènech va obtenir només 8 escons i aquesta tendència podria estar arribant a Barcelona.  

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris