Esquerra Republicana assegura que el candidat a la presidència hauria de ser Oriol Junqueras

El portaveu dels republicans, Sergi Sabrià, ho ha dit aquest matí en una entrevista

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià
El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià | Cedida

El portaveu d'Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, ha assegurat aquest matí, durant una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio' sobre el futur president de la Generalitat que, «si el candidat no és Puigdemont, ho hauria de ser Oriol Junqueras». Una declaració d'intencions que discrepa de la decisió de l'expresident de proposar que sigui Jordi Sánchez qui encapçali el Govern de Catalunya. 

Així ho va plantejar Puigdemont en fer un pas al costat per poder continuar endavant amb el procés, mentre que ell «mantindrà la lluita» des de Bèlgica. No obstant això, l'expresident «voldria tornar a ser president de la Generalitat». 

Segons ha assegurat el portaveu d'ERC a 'El matí de Catalunya Ràdio', encara han de «continuar fent reunions per tancar-ho», ja que encara no han arribat a cap acord. A més, ha remarcat que haguessin preferit tenir clara una decisió abans que Puigdemont hagués fet el pas

«Queden molts temes pendents oberts, relacionats amb el full de ruta i amb el Govern», afirmava Sabrià detallant que buscaran la manera perquè cadascú pugui fer la funció que li pertoca

 

L'aposta per Sánchez

El Parlament va avalar la legitimitat de l'expresident, qui ha optat per proposar Jordi Sánchez com a candidat a la presidència del Govern de Catalunya perquè «és el número dos de la llista de Junts per Catalunya, representa com ningú els valors del partit i és un home de pau injustament tancat a una presó espanyola». A més, Puigdemont va remarcar que aquesta «és l'única manera» per assolir un nou Govern, tenint en compte «les actuals condicions». 

 

Demandes contra l'Estat espanyol

Puigdemont ha anunciat que té previst interposar «moltes denúncies» perquè considera que «s'han violat els drets civils i polítics». De fet, ja han demandat l'Executiu davant el Comitè dels Drets Humans de les Nacions Unides. 


Comentaris

envia el comentari