URGENT

🔴 Caos per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Junqueras surt en defensa d'ERC: «Ens vam carregar tota la feina i responsabilitat a l’esquena per salvar l’1-O»

Demana, a través d’una carta llegida per Rufián, «menys soroll i més eficiència» per consolidar la República
La imatge d'Oriol Junqueras, a l'acte d'ERC | CatalunyaDiari.cat

 

Oriol Junqueras ha tret pit sobre Esquerra Republicana i ha explicat quin hauria de ser el full de ruta de l’independentisme. A través d’una carta que ha llegit el diputat de la formació republicana al Congrés, Gabriel Rufián, l’exvicepresident Junqueras ha comentat que veu ERC «forta i cohesionada» i ha optat per comentar: «El discurs nacionalista excloent és el camí més ràpid per tornar a l’autonomisme».

 

En una Conferència Nacional dels republicans, aquest dissabte al matí a La Farga de l'Hospitalet, el mateix Junqueras ha fet referència a no excloure ningú d’aquest procés sobirà i ha demanat «establir ponts i un diàleg sencer» amb «totes les formacions democràtiques».

Defensa aferrissada d’Esquerra Republicana

És un dels punts que s’extreu de la carta d’Oriol Junqueras. El líder de la formació republicana, no s’ha estat de res per explicar que el partit no pot rebre «cap lliçó de dignitat, ni patriotisme» dins de l’independentisme.

 

Amb una frase amb múltiples interpretacions, el mateix Junqueras ha seguit al peu del canó per comentar que veia Esquerra Republicana «forta i cohesionada» perquè, segons ell, són els «únics» que han sumat nous actors polítics i socials des de l’1-O.

 

Oriol Junqueras, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

L'1-O el va «salvar» ERC, segons Junqueras

«No som els de la fe dels conversos, som els que sabem que només s’avança quan es treballa per avançar, quan s’és efectiu i no efectista», ha comentat mentre al·legava: «Cap partit, cap, ha donat tant per arribar fins aquí, per la llibertat. I cap n’està pagant un preu tan alt».

 

Per això mateix, doncs, comenta que Esquerra es va haver de «carregar tota la feina i responsabilitat a l’esquena» el juliol del 2017 per «salvar» l’1-O.