Esquerra Republicana assegura que «hi haurà més 1-O» a Catalunya

El vicepresident Pere Aragonès ha assegurat que la formació està oberta a dialogar amb qualsevol, però amb el reconeixement de l'autodeterminació i la importància de l'1-O com a eix principal

Pere Aragonès, Lluís Salvadó i Joan Tardà, a l'inici del Consell Nacional d'ERC
Pere Aragonès, Lluís Salvadó i Joan Tardà, a l'inici del Consell Nacional d'ERC | cedida

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha obert aquest divendres el Consell Nacional d'Esquerra Republicana amb un discurs on ha assegurat que Catalunya viurà més moments i tindrà més oportunitats com la que es va viure el dia 1 d'octubre. «Hi haurà més 1 d'octubres al nostre país», ha insistit Aragonès, que ha afegit també que ja és el moment de «dialogar i negociar amb l'Estat». 

Ara bé, l'adjunt a la presidència d'Esquerra Republicana també ha avisat que aquest procés s'ha de fer «abordant la Catalunya autodeterminada, abordant el que va significar l'1-O». «I si algú vol fer-ho sense abordar això, s'estarà equivocant molt», ha advertit Aragonès, que ha indicat que tot això estarà sobre «les taules de negociació». 

Partidaris de parlar amb tothom

Des d'Esquerra Republicana asseguren que la formació «sempre serà partidària de parlar amb tothom, fins i tot amb els adversaris més forts». «Ens hem d'asseure amb qui faci falta. És hora del diàleg i la negociació amb l'Estat, sense condicions però sense renúncies», ha indicat Aragonès. 

Sobre el diàleg, ha explicat que ha de tenir com a objecte central «el reconeixement i l'exercici del dret a l'autodeterminació». «I si no reconeixen l'1-O han de posar els instruments perquè sigui reconegut. Si no és així, no haurem abordat la qüestió de fons», ha reiterat. 

Amb tot, Pere Aragonès ha indicat que «l'Estat, les institucions espanyoles, el rei i la Constitució estan qüestionades a Catalunya», perquè «han abandonat la ciutadania». Finalment, el vicepresident ha assenyalat que «a curt termini, l'objectiu ha de ser que es pugui fer política sense por a la repressió, i per tant que els exiliats i presos tornin a casa seva». «I això no és quelcom per negociar, és un dret», ha conclòs. 


Comentaris

envia el comentari