Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de treballadors de la Paeria agafant la pancarta trencada

Esquincen la pancarta de suport als presos independentistes de la Paeria de Lleida

La Paeria, que denunciarà els fets, preveu reposar-la per una de nova en els pròxims dies

Treballadors municipals inspeccionant la pancarta esquinçada
Treballadors municipals inspeccionant la pancarta esquinçada | LleidaDiari.cat

 

Agents de la Guàrdia Urbana de Lleida han identificat tres persones que han intentat arrencar aquesta matinada la pancarta de suport als presos independentistes situada a la façana de Blondel de l'ajuntament.  Passades les tres de la matinada, l'agent responsable de la custòdia del Palau de la Paeria ha observat com dos homes, que manipulaven una perxa, intentaven despenjar la pancarta, mentre un tercer enregistrava l'acció amb un telèfon mòbil, segons fonts municipals.

L'agent els ha requerit per aturar la seva acció, els ha pres la perxa i els ha retingut fins que han arribat al lloc dels fets el cap del servei amb més dotacions policials. Segons el cos policial, els autors han intentat evitar ser retinguts i s'han enfrontat als agents tot i que han acabat desistint i deposant la seva actitud «agressiva i desconsiderada» davant l'arribada de més efectius de la Urbana. Finalment, les tres persones han accedit a lliurar la seva documentació als agents.

[predef]lleida-whatsapp-198[/predef]

 

Els autors han estat identificats en altres accions semblants arreu de Catalunya

Segons ha informat la Paeria, els tres homes són residents al Barcelonès i ja han estat identificats en més d'una desena d'accions similars arreu de Catalunya.  L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha anunciat que l'Ajuntament de Lleida denunciarà els fets perquè «es depurin responsabilitats». D'altra banda, el llaç groc que es va col·locar a la façana de l'edifici consistorial que dona a la plaça Paeria no ha estat objecte de l'acció i segueix intacte.

Imatge de la pancarta esquinçada de suport als presos independentistes
Imatge de la pancarta esquinçada de suport als presos independentistes | LleidaDiari.cat

 

També et poden interessar...