Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez en el Congreso de los Diputados

L'estat d'alarma s'allargarà més enllà del mes de maig

El govern ja estudia una possible pròrroga

Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats
L'estat d'alarma podria prorrogar més | Congrés dels Diputats
 

El govern està a punt d'informar a tots els espanyols sobre el pla de desescalada. El que sembla que està bastant clar és que no es planteja donar per finalitzat l'estat d'alarma a curt termini. Tot a tall de precaució.

Aquest escenari és el que ja es debat a Moncloa i que molt probablement és el punt central en la reunió que estan mantenint en aquest mateix instant. Aquest debat ha sorgit després que diumenge es produïssin imatges de pares sense respectar les normes de distanciament.

Aquest mateix matí l'Executiu ha qualificat de «minoria» aquestes actuacions. Tot i això ha carregat contra aquells pares que han estat força irresponsables amb els seus fills. «Qualsevol error tindrà un cost en vides humanes», va advertir el ministre d'Interior.

Possible pròrroga de l'estat d'alarma

Ara mateix hi ha certa preocupació en el govern, ja que temen perquè les mesures de relaxament vagin en contra seva. L'Executiu treballa ja amb l'escenari d'allargar l'estat d'alarma fins al mes de juny. Cal recordar que el país porta des del 14 de març confinat.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ja va assegurar que és «molt precipitat pensar que l'estat d'alarma acabarà en quinze dies». El que està clar és que la pròxima pròrroga ja comptaria amb més mesures de relaxació que aniran detallant en els pròxims dies des del govern.

En cas de prorrogar-lo 15 dies més, ens acostaríem llavors als 70 dies de confinament, que podrien finalitzar presumiblement el 24 de maig, a les portes del mes juny i de l'estiu. Això suposaria que la població espanyola s'hagi quedat confinada durant tota la primavera.

Per aquest motiu, Pedro Sánchez va alertar aquest dissabte que la desescalada s'iniciarà en la segona meitat de maig, i probablement gran part de juny. El president ja va avisar que seria un procés lent i gradual per posar fi al coronavirus.

Desescalada gradual

Que s'allargui l'estat d'alarma no vol dir que se segueixi amb el confinament tal com el coneixem, ja que es seguiria amb la desescalada, però gradual. La intenció del govern és no donar cap pas enrere en aquesta lluita.

En aquesta primera etapa de desescalada es preveu que els moviments continuïn estant limitats i controlats, i seria en la segona fase quan es podria registrar un grau d'obertura més gran.

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]