Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Congres-diputats

La nova estratègia de JxCat al Congrés dels Diputats

Els partits amb menys representació a la cambra baixa proposen a la Mesa dividir-se en tres grups parlamentaris per evitar ser 21 diputats al mixt

laura borràs
Laura Borràs (JxCat) serà la portaveu del nou grup| Catalunya Diari

JxCat ha acordat formar grup al Congrés dels Diputats amb Més País, Compromís i el Bloc Nacionalista Gallec (BNG) per evitar estar a un grup mixt de 21 diputats. Els quatre partits sumen dotze diputats i el 5,09% del total de vots a l'Estat el 10-N i, d'aquesta manera, complirien els requisits que exigeix el reglament de la cambra baixa per registrar-se com a grup. Laura Borràs (JxCat) serà la portaveu d'aquest grup i Íñigo Errejón (Més País) el portaveu adjunt. La CUP estarà al grup mixt amb Fòrum Astúries i el diputat de Nova Canàries.

D'altra banda, cinc diputats han acordat formar un altre grup, amb el nom 'Espanya Plural', format per Unió del Poble Navarrès (UPN), Terol Existeix, el Partit Regionalista de Cantàbria (PRC) i Coalició Canària. En el seu cas, sostenen que compleixen els requisits perquè tots ells superen el llindar del 15% a les seves circumscripcions. La Mesa encara ha d'avalar aquestes fórmules.

El termini per registrar els grups acaba avui

Així doncs, en lloc de ser 21 representants d'11 formacions polítiques —JxCat (8 diputats), CUP (2), Más País (2), Navarra Suma (2), PRC (1), Compromís (1), BNG (1), Foro Astúries (1), Teruel Existe (1), Coalición Canaria (1) i Nueva Canaria (1)— al mixt, proposen dividir-se en tres grups.

El termini per registrar els nous grups acaba aquest dimecres a les 20 h.  La Mesa del Congrés es reunirà divendres a les 10 hores  amb aquesta proposta sobre la taula i haurà de decidir si ho avala.

També et pot interessar...