Els estudiants aixequen la tancada als tres campus de la Universitat Pompeu Fabra

La universitat oferirà als alumnes que ho demanin una avaluació en convocatòria única pel desembre

Rector UPF Jaume Casals
El rector de la UPF, Jaume Casals, durant l'atenció als mitjans d'avui | Catalunya Diari

Els estudiants universitaris han decidit aixecar les tancades als tres campus de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) com a part de la vaga indefinida convocada per rebutjar la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes. La UPF ha calculat que des de dilluns a la nit hi ha hagut uns 140 estudiants tancats. Concretament, 70 al campus de la Ciutadella; 43 al de Poblenou i 30 al de Mar, segons han detallat en una roda de premsa aquest dimarts al migdia per explicar la situació de la universitat arran de la vaga.

L'oferta del rector ha satisfet les demandes

Els estudiants han decidit aixecar la protesta després que el rector de la UPF hagi ofert als alumnes que ho demanin una avaluació en convocatòria única. L'entitat ha precisat més tard que serà pel desembre. Casals intenta, d'aquesta manera, compaginar el dret de les persones que volen fer vaga amb el de les que reclamen poder assistir a classe. El claustre de la universitat havia rebutjat la possibilitat d'avaluació única, tot i que els diversos centres ja havien posat en marxa mesures de flexibilització, segons ha explicat la universitat. 

En una atenció als mitjans de comunicació, Casals ha titllat el bloqueig de l'entrada als tres campus aquest dimarts d'actituds «intolerants» de grups que són «extraordinàriament minoritaris» i ha desitjat que la universitat participi de la situació política de Catalunya de la manera «més intensa possible» però no com un «antre ocupat».

La UPF ha decidit oferir la possibilitat d'una avaluació única als estudiants que ho demanin el mes de desembre, però no ho convertiran en la llei general. Casals ha insistit que el sistema d'avaluació de la Pompeu Fabra és «sofisticat» i que seria una «veritable injustícia» que tothom hagués d'examinar-se en una sola convocatòria.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari