L'alcaldessa d'Argentona, Gina Sabadell, durant la seva investidura amb un micròfon davant

L'alcalde d'Argentona, expulsat de la CUP, admet haver abusat d'una dona

El batlle ha reconegut «actituds masclistes i sexistes en el passat»

L'alcalde d'Argentona, el cupaire E.C., ha reconegut a través de les xarxes socials haver tingut actituds «masclistes i sexistes» fa uns anys. La confessió arriba després que aquest dilluns un perfil anònim a Twitter l'acusés d'haver-la grapejat en diverses ocasions, quan era parella d'una amiga seva.

L'alcalde no ho nega

L'ara alcalde diu que es vol disculpar de manera «sincera i honesta», tot i que no ha volgut entrar a «justificar ni discutir» els detalls d'aquests episodis: «Ara em toca reflexionar molt i treballar per canviar. Cal erradicar el masclisme de la societat i jo no he estat conseqüent. Però vull canviar a millor. Em sap greu el perjudici que hagi pogut causar», diu C., que no planteja en cap moment la dimissió que se li ha demanat a través de les xarxes.

L'alcalde respon així a un seguit d'acusacions de qui diu ser l'amiga d'una exparella seva, i que  no ha desmentit. L'acusa d'haver-li grapejat els pits en almenys dues ocasions, durant una manifestació i també en una celebració de cap d'any. En una tercera ocasió, en una piscina, C. hauria intentat tornar a assetjar la noia, aquest cop sense èxit.

La CUP el va expulsar

La CUP ha sortit al pas de la polèmica i ha explicat que va expulsar de militància a E.C., després que l'acusessin d'abús sexual. Segons ha explicat la diputada Natàlia Sánchez, la formació va rebre una denúncia a la comissió feminista de violència masclista. A partir d'aleshores es va aplicar el protocol i, després que C. no volgués assumir responsabilitats, van expulsar-lo de la militància.

Els anticapitalistes no han concretat quan es van produir els fets ni quan van prendre la decisió. Ell es va presentar a les anteriors eleccions municipals amb una candidatura unitària republicana impulsada per l'ANC, el CDR i formada per la CUP, ERC i els comuns, entre d'altres. «No importa en quines sigles es presentés el 2019», ha considerat Sànchez, que considera que l'important és que  C. ja no és militant de la CUP.

També et pot interessar...