L'Eurocambra accepta la decisió del Suprem i deixa Junqueras sense l'acta d'eurodiputat

El Parlament Europeu estableix que el líder d'ERC no pot ser parlamentari des del passat 3 de gener

El Parlament Europeun segueix les passes de la justícia espanyola i li retira la condició d'Eurodiputat a Oriol Junqueras. L'autoritat europea actua així després que el magistrat del TS, Pablo Llarena, instructor de la causa del procés, demanés un suplicatori al Parlament Europeu perquè suspengui la immunitat de Carles Puigdemont i Toni Comín. David Sassoli, decideix així que el Junqueras s'hagi quedat sense acta i el seu mandat finalitzés el passat 3 de gener

«El Parlament Europeu està obligat a prendre nota sense dilació de les decisions que tinguin caràcter definitiu de les autoritats judicials competents dels Estats membres», defensa el comunicat del president de la institució David Sassoli. L'italià assegura que comunicarà oficialment el dilluns a l'obertura del ple que l'inici del mandat de Junqueras com a eurodiputat va començar el 2 de juliol del 2019, però que va «expirar» a principis de gener d'aquest any. A més, avança que demanarà a Espanya que «notifiqui amb celeritat» el «nom del seu substitut».

Ho han anunciat en un comunicat

En el comunicat, l'Eurocambra assegura que «tant la Junta Electoral com el Tribunal Suprem reconeixen l'existència del mandat» d'eurodiputat de Junqueras, igual que de Carles Puigdemont i Toni Comín.

Si bé Sassoli va demanar a l'administració de la institució que es procedís a «l'obertura dels mandats dels tres eurodiputats», ara justifica la decisió sobre la finalització del mandat de Junqueras citant la sentència del TJUE en el cas de Marine Le Pen del 2005.

Per altra banda, alguns dirigents com Inés Arrimadas ha celebrat a través de Twitter la decisió del Parlament Europeu de suspendre com a eurodiputat Oriol Junqueras, assumint així la sentència del Tribunal Suprem, contrària al seu torn a la que prèviament havia fet el Tribunal de Justícia de la Unió Europea

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari