Puigdemont, Comín i Ponsatí

L'Eurocambra no posa data a la votació dels suplicatoris de Puigdemont, Comín i Ponsatí

El president de l'Eurocambra diu en una entrevista a 'Els Matins de TV3' que el procediment acaba de començar

El president del Parlament Europeu,  David Sassoli, ha assegurat que l'Eurocambra examinarà «amb molta serenitat» el suplicatori contra els eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. En una entrevista a Els Matins de TV3, l'italià ha afirmat que el procediment «acaba de començar» i que està en mans del comitè d'Afers Jurídics de l'Eurocambra decidir el seu calendari.

Per tant, no ha concretat quan votarà el ple de la cambra si aixeca o no la immunitat als eurodiputats de  JxCat  que s'enfronten a una ordre europea de detenció pel cas de l'1-O. En ple confinament, doncs, els tres eurodiputats de Junts per Catalunya viuen una situació de profunda incertesa.

«Estupor» davant de la sentència del Tribunal Constitucional alemany

El president del Parlament Europeu, David Sassoli, veu amb «estupor» la sentència del Tribunal Constitucional alemany perquè creu que «posa en qüestió el dret europeu». Així s'ha expressat l'italià en una entrevista a Els Matins de TV3 on ha defensat que el Banc Central Europeu és «una institució independent». Sassoli creu que és «impossible i poc realista» que el banc central alemany, el Bundesbank, abandoni el programa de compra de deute públic si el BCE no el justifica tal com reclama el Constitucional alemany. «No dramatitzaria amb els efectes d'aquesta sentència», ha conclòs.

A més, Sassoli ha defensat que «res pot comportar ara mateix la revisió de les decisions estratègiques» del BCE per fer front a la crisi del  covid-19. «Les decisions del BCE es prenen de manera democràtica i d'acord amb el dret europeu», ha reivindicat. Respecte al pla de reconstrucció que prepara la Comissió Europea, Sassoli ha exigit que sigui «adequat» a les necessitats del moment. «No ens donarem per satisfets amb qualsevol cosa», ha avisat, recordant que l'Eurocambra ha de donar el vistiplau als nous pressupostos que inclouran el pla contra la recessió.