rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Europa desbanca de Guindos de la vicepresidència del BCE

La Eurocàmera prefereix a Lane
Luis de Guindos, en una imatge d'arxiu | Cedida

 

Europa desbanca Guindos de la vicepresidència del BCE en favor de Lane. La condició de ministre de l'espanyol hauria estat el motiu pel qual s’haurien tirat enrere. A més, els va convèncer més la presentació de Lane, que va tenir lloc ahir a porta tancada. 

 

El responsable de la comissió d'Assumptes Econòmics i Monetaris del Parlament europeu, Roberto Gualtieri, ha explicat que els membres d'Economia van intercanviar els seus punts de vista amb els dos candidats i que ambdós van fer «bones presentacions». Tanmateix, «la majoria dels grups polítics van considerar l'actuació del governador Lane més convincent».

No obstant això, Guindos encara té moltes oportunitats perquè els ministres de Finances de l'euro aposten per ell i, precisament, el poder recau en mans dels ministres de l'Eurogrup. Així doncs, l'opinió de l'Eurocambra no és vinculant. Serà el vinent dilluns, 19 de febrer, quan surti a la llum el nom del pròxim vicepresident del BCE. D'altra banda, la Comissió ha remarcat que si durant el procediment estiguessin també presents els caps d'Estat i de Govern s'aportaria «un valor afegit» al procés d'elecció d'un candidat. 

 

Els posicionaments dels grups polítics 

El candidat espanyol té el suport d'Alemanya, Holanda, Letònia, Malta, Portugal i Eslovàquia, però també hi ha d'altres que, privadament, afirmen que és la seva primera opció. El punt de mira ara recau en França i Itàlia, ja que podrien acabar influint en la decisió d'altres socis seus. Els socialdemòcrates, els liberals, l'esquerra (GUE) i els ultres del Front Nacional francès aposten per Lane. Tan sols el Partit Popular Europeu va donar suport a Guindos, tot i que també a l'irlandès.

Volen més dones al BCE

El consell del Banc Central Europeu està format per 25 persones i tan sols dues són dones. Per aquest motiu, han defensat que haurien d'haver-hi més dones: «La Comissió d'Economia lamenta que no s'hagin presentat candidates, tal com es va sol·licitar, i demanda una representació més equilibrada de gènere al BCE». 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris