Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Alejandro Fernández, president del PP català.

Sorprenent fitxatge per a les eleccions catalanes: D'ERC al PP en pocs anys

Trias anirà de número 2 a la candidatura dels populars per Girona

Alejandro Fernández, president del PP català.
El PP català ha fitxat Eva Trias com a número 2, propera a l'independentisme i a ERC ara fa una dècada. | ACN

El PP català anunciava fa uns dies que l'empresària Eva Trias serà la número 2 del partit a la candidatura per la circumscripció de Girona. Trias és l'adjunta a la direcció del càmping Illa Mateua situat al terme municipal de l'Escala, a l'Alt Empordà, que va ser al centre de la polèmica durant l'octubre de 2017, quan va allotjar desenes de guàrdies civils procedents d'un hotel de Calella, al Maresme, i de la base militar de Sant Climent Sescebes, també a l'Alt Empordà, on les condicions de la seva estada no eren les òptimes.

Trias regenta el càmping juntament amb el seu marit, Martí Guillem, que havia estat regidor de CiU a l'Ajuntament de l'Escala i que va haver de plegar el juliol de 2017 a causa de la polèmica generada per haver celebrat, al seu càmping, una exhibició militar.

Eva Trias, fitxatge del PP per ser la número 2 per Girona

Ara, Eva Trias fitxa com a independent per formar part de la candidatura del Partit Popular per Girona, com a número 2. És una posició d'elecció complicada —el màxim històric de diputats del PP a Girona ha estat de dos—, però l'enfonsament de Ciutadans combinat amb el creixement que pot registrar el PP fa que l'entrada de Trias com a diputada no sigui descartable.

El cas és que Trias segella amb el seu fitxatge pel PP una evolució sorprenent: en una dècada, ha passat de ser molt propera a ERC i a l'independentisme fins a aproximar-se a les posicions dels populars, malgrat que hi fitxa com a independent. 'Voz Pópuli' publica aquest divendres, 15 de gener, que Trias havia simpatitzat per ERC i que havia participat, fins i tot, de «dues o tres» reunions del partit a l'Escala. Era pels volts de l'any 2010, quan ERC afrontava una de les seves crisis més recents, en obtenir tan sols una desena de diputats al Parlament just després del segon tripartit i amb Joan Puigcercós com a líder.

Trias va col·laborar amb una campanya publicitària del partit i va participar en la manifestació de juliol de 2010 contra la sentència del Tribunal Constitucional que retallava l'Estatut a causa del recurs del PP, partit pel qual ara fitxa. És evident, doncs, que ha protagonitzat una legítima però clara evolució ideològica. Un membre de C's, en un intent d'erosionar l'embranzida que ha pres les darreres setmanes el PP a Catalunya, ha fet públic el 'passat polític' d'Eva Trias a les xarxes:

Tot i haver simpatitzat, doncs, amb ERC i haver participat a manifestacions de tendència nacionalista, amb comentaris favorables a la independència tal com s'aprecia a le captures de pantalla, Trias fa deu anys després un pas endavant i es 'mulla' pel projecte d'Alejandro Fernández i el PP català. Certament, l'aposta dels populars per la transversalitat sembla fora de qualsevol dubte.