Évole posa en evidència a Arrimadas i a Rovira en preguntar per la realitat social de Catalunya

En forma de 'test', Évole va preguntar sobre l'atur, els refugiats, la violència de gènere i els barracons existents a Catalunya

Per un instant, el ‘Salvados’ entre Marta Rovira i Inés Arrimadas va servir per escapar de la independència —monotema per excel·lència— i afrontar diverses preguntes sobre la realitat social a Catalunya. Una realitat que, per cert, va deixar les mancances polítiques d’Arrimadas i Rovira al descobert.

Per començar, Évole va posar en evidència a ambdues polítiques en preguntar per la taxa d'atur a Catalunya. Mentre que Arrimadas assegurava que rondava el «19-20% si agafes les dades de l'EPA» i Rovira afegia que hi estava d'acord, Évole despullava a les protagonistes del cara a cara explicant que la taxa d'atur era de «12,5%, segons l'EPA».

 

Évole va abordar també la temàtica dels refugiats. Inés Arrimadas, sempre protagonista de la primera resposta, va explicar que «no es pot saber» i Rovira va jugar-se-la en afirmar que es tractava «d'uns quants centenars». Finalment, el periodista i presentador de 'Salvados', va tornar a deixar en evidència a ambdues assegurant que Catalunya ha acollit, fins al moment, 1.169 refugiats.

Educació i violència de gènere

Així mateix, l’educació va tornar a ser protagonista. No ho va ser, però, per la pugna lingüística. I és que Jordi Évole va decidir preguntar a les líders de Ciutadans i Esquerra Republicana per la quantitat barracons que hi ha a les escoles catalanes. Inés Arrimadas va al·legar no saber-ho, però que sí que era coneixedora que hi havia «20.000 nens que estudien en barracons a Catalunya». Rovira, en canvi, va explicar que en desconeixia la xifra. La resposta d’Évole va ser, altra vegada, taxativa: «Actualment a Catalunya hi ha 1.017 barracons».

 

I finalment, el periodista català va posar punt final al test preguntant per la xifra de dones assassinades per les seves parelles el 2017, que és de 8 dones fins aquest desembre. «A Catalunya, exactament, no ho sé», va explicar Arrimadas mentre la seva homòloga al Parlament, Marta Rovira, deia: «No ho sé, però tenim un comprimís al Parlament de Catalunya perquè això no passi».