TENS TELEGRAM?

Ara t'enviem les últimes hores al Telegram! Clica aquí!

Un ex-lletrat del TC assegura que s'empresona als líders independentistes «per la seva ideologia»

Al·lega que «ara tot s’hi val per aturar a l’independentisme»
El Tribunal Constitucional, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Gir inesperat dels esdeveniments a la justícia espanyola. Si bé és cert que aquesta ha despertat moltes sospites en el si de l’eix sobiranista a causa dels polítics catalans i activistes presos entre Estremera i Soto del Real, també ho és que ara un exlletrat del mateix tribunal ha fet unes declaracions que podrien enfonsar la tesi de la «rebel·lió».

 

Joaquín Urías, exmembre del Tribunal Constitucional, ha parlat sense embuts al portal esdiari.es i ha escrit un article on carrega contundentment contra el sistema judicial espanyol, al qual acusa de trepitjar el sistema democràtic a Catalunya per l’únic objectiu de mantenir la unitat d’Espanya.

Se’ls priva de llibertat «per la seva ideologia»

Urías no s’arronsa i escriu que s’està privant de llibertat alguns dirigents independentistes «exclusivament per la seva ideologia». L’ex-lletrat del TC argumenta la seva tesi explicant com la jutgessa de l’audiència espanyola Carmen Lamela va ordenar l’ingrés a presó de tots els membres del govern excepte de Santi Vila.

 

Així mateix, aquest manté l’acusació explicant que Pablo Llarena —actual pal de paller de l’acusació sobiranista— va exigir a Carme Forcadell i els altres membres de la mesa del Parlament que es desmarquessin de la via unilateral per a no enviar-los a presó provisional.

 

Joaquín Urías, en una imatge d'arxiu | Cedida

 

 

«Una aplicació de l’article 155 de la constitució manifestament inconstitucional», és l’acusació que fa Urías de l’aplicació d’un article que ha envaït les institucions catalanes i del qual en posa en entredit la seva legalitat.

«Una autèntica barbaritat»

Urías ha prosseguit amb la seva crítica a la instrucció. Pablo Llarena, qui podria inhabilitar Puigdemont, Junqueras, Sánchez i Cuixart de la política en les pròximes setmanes, porta una causa que Urías la considera «una autèntica barbaritat que posa Espanya a l’altura dels països que reprimeixen les idees».

 

Al fil de la declaració, l’exlletrat del Tribunal Constitucional ha lamentat que en un altre context polític difícilment s’hagués «atrevit a al·ludir de manera tant directe la ideologia com a motiu de pèrdua de llibertat».

 

Finalment, Urías ha volgut concloure la seva declaració explicant que «ara tot s’hi val per aturar a l’independentisme».

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris