Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Manifestació colon

Un exasesor del PP titlla «d'imbècil» a qui va organitzar la concentració de plaça Colón a Madrid

Pedro Arriola veu un clar lligam entre aquests fets, l'enfonsament electoral de C's i la pujada de VOX

Pedro Arriola
Pedro Arriola ha analitzat els resultats electorals amb José Luis Tezanos | CatalunyaDiari

Després d'una jornada electoral amb relatives sorpreses; marcada per l'enfonsament de C's, la pujada de VOX i la victòria socialista, els diferents experts polítics tracten d'analitzar quina ha estat la causa perquè s'hagin produït aquests resultats que han deixat molt tocat al partit taronja.  

El seu antic líder Albert Rivera, que ja ha pres una decisió dràstica, és l'assenyalat per molts com l'únic culpable d'una estratègia errònia que ha gairebé elimina del Congrés a Ciutadans i que ha disparat Vox. Un dels més contundents ha estat Pedro Arriola; politòleg, sociòleg i antic assessor del PP. Aquest 'gurú' polític de l'etapa Aznar i Rajoy es preguntava «qui va ser l'imbècil que se li va ocórrer organitzar la manifestació de Colón»

Manifestació colon
La imatge de Colón podria haver significat el principi del final polític d'Albert Rivera | CatalunyaDiari

Les conseqüències de la foto de Colón

I és que en aquella concentració a la cèntrica plaça de Madrid, del passat 10 de febrer es va poder veure per primer cop junts a tots els actors de la dreta espanyola en una mateixa imatge. Amb l'excusa de demanar una «Espanya unida», van començar una campanya electoral de mesos, centrada en els atacs a l'indepedentisme català, que hauria dinamitat a Rivera i enaltir Santiago Abascal.  

També et pot interessar...