Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fulgencio Coll ataca Sánchez en la seva columna de 'El Mundo'

L'excap de l'Exèrcit espanyol acusa Sánchez de ser «un perill per a la seguretat»

Fulgencio Coll ha dedicat una columna a 'El Mundo' per parlar del president del govern en funcions

Fulgencio Coll ataca Sánchez en la seva columna de 'El Mundo'
Fulgencio Coll ataca Sánchez en la seva columna de 'El Mundo' | CatalunyaDiari

Des de «mentider compulsiu» i «patològic» fins a «un perill per a l'economia» han estat alguns dels apel·latius que han intentat descriure a Pedro Sánchez, el candidat a la presidència del govern. En algunes tertúlies radiofòniques —com és el cas de la secció de Rosa Díez a 'Herrera en COPE'— aquestes empentes cap a l'abisme de la ignomínia són assidus, tant és així que el dirigent en funcions acumula més crítiques que afalacs. La columna a 'El Mundo' de Fulgencio Coll, l'exgeneral i cap de l'Exèrcit de Terra des del 2008 a 2012, ha volgut ser la puntada de peu per fer que Sánchez perdi l'equilibri que el manté aferrat al xamfrà de la Moncloa.

«Pedro Sánchez, un problema per a la seguretat nacional», avança Coll, que ara és portaveu de VOX a l'Ajuntament de Palma. A més, ressalta, en el seu contingut, que el líder socialista hauria de ser acusat davant la Sala Segona del Suprem «per traïció o qualsevol altre delicte contra la seguretat de l'Estat». I és que l'opinió de Coll és un reflex de la monotonia que es percep en el pensament del seu partit i de les altres formacions opositores. El pacte de Sánchez per a romandre en l'Executiu quatre anys requereix el suport dels nacionalistes i els independentistes, quelcom que a ulls de molts és, exactament, un perill.

Sense anar més lluny, en paraules de Coll, el president en funcions «busca una satisfacció personal sense reparar en què el mal institucional és evident, perquè negociarà una reforma de l'Estat  de contingut i abast desconeguts amb una minoritària representació  per a fer fallida l'ordre constitucional. I aquest és un comportament que no és legítim, ni es pot consentir, d'un president del Govern», considera l'exmilitar.

Demana als partits que no facilitin la investidura

En la mateixa línia, Coll, en referència a les protestes originades per la publicació de la sentència del procés, assegura que Pedro Sánchez «confon una situació d'insurrecció amb una pertorbació de l'ordre públic» i l'acusa d'haver posat «en perill als membres de la seguretat de l'Estat per a no caure en riscos polítics». Així mateix, el portaveu de VOX en la capital balear insta a «els partits constitucionalistes, inclòs el PSOE» a no facilitar la investidura de Sánchez.

També et pot interessar...

  • El PPC exigeix a Pedro Sánchez que trenqui les negociacions amb ERC
  • ERC no descarta un acord amb el PSOE per investir Sánchez abans de Reis