Els exconsellers presos passaran la nit a Saragossa abans d'arribar a Catalunya

S'estima que Dolors Bassa i Carme Forcadell seran les primeres en traslladar-se, aquest dimecres

Els exconsellers de la Generalitat, abans d'accedir a l'Audiència Nacional
Els exconsellers de la Generalitat, abans d'accedir a l'Audiència Nacional | CatalunyaDiari.cat

Els exconsellers presos passaran la nit a Saragossa abans d'arribar a Catalunya. S'estima que Dolors Bassa i Carme Forcadell seran les primeres en traslladar-se, aquest dimecres, mentre que la resta segurament arribarà a territori català aquest dijous.

Durant el matí d'aquests dilluns, els polítics presos s'han tornat a veure en dos furgons policials. En un viatjaven Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart; i en un altre Carme Forcadell i Dolors Bassa. A la tarda van ser reagrupats en una presó de Madrid per després passar la nit al centre penitenciari de Valdemoro.

Nit a Saragossa abans de tornar a Catalunya

La nit d'aquests dimarts la passaran a la presó de Zuera, a Zaragoza, el pas previ per arribar al centre Brians II, on passaran a disposició dels Mossos d'Esquadra. Finalment, seran traslladats a Sant Joan de Vilatorrada i Figueres respectivament.

D'aquesta manera es dona resposta a la petició dels advocats dels presos catalans, que van sol·licitar el trasllat la setmana passada al jutge Pablo Llareba. El magistrat va concloure que no hi havia una «raó processal» perquè els presos independentistes seguissin a Madrid.

Posteriorment, la Guàrdia Civil va iniciar el protocol de trasllat, que no va ser rebel·lat per motius de seguretat i per impedir que les càmeres gravessin el moment d'arribada dels presos als centres penitenciaris de Catalunya.

Pas previ a la reunió Sánchez-Torra

No obstant això, es tracta d'un moviment molt important al panorama polític, previ a la reunió del president espanyol Pedro Sánchez amb Quim Torra. Els serveis del Ministeri de l'Interior esperen gestionar al més aviat possible el trasllat dels que encara son a Madrid: Quim Forn, Jordi Turull i Josep Rull.

S'espera que aquests últims siguin traslladats a Lledoners, una decisió de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, Pedro Sánchez va expressar que no espera cap «compensació» pel trasllat dels presos, i afegeix que «es tracta del compliment de la legislació penitenciària».


Comentaris

envia el comentari