Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Soldats

L'Exèrcit incorpora de nou la prova física que va posar fi a la vida d'un soldat a Girona

Aquesta prova era coneguda com la 'prova d'unitat' i, després d'aquest terrible succés, el govern espanyol va decidir eliminar-la

El soldat Javier Holgado Ferrero de l'Exèrcit de Terrava morir el passat mes de novembre mentre realitzava les proves físiques al municipi gironí de Sant Climent Sescebes.

Segons va informar en el seu moment 'El Español', el militar es va desplomar durant un examen físic en què havia de fer un recorregut carregant el seu equipament i amb les armes incloses. Malgrat que la unitat mèdica, supervisora de les proves, el va evacuar immediatament, no van poder salvar-li la vida. Aquesta prova era coneguda com la 'prova d'unitat' i, després d'aquest terrible succés, el govern espanyol va decidir eliminar-la. 

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Canvien el nom per 'Exercici de Cohesió d'Unitat'

Ara, uns mesos després de la mort del soldat Holgado,  el nou govern vol recuperar-la, tot i que canviant el nom per 'Exercici de Cohesió d'Unitat'. En aquest sentit, segons avança 'La Información', també hi haurà una sèrie de canvis destinats a adequar-la a cada mena d'unitat i intentar reduir el nombre d'incidències. Això no obstant, més enllà dels canvis que puguin disminuir el risc dels soldats, cal remarcar que des del mateix Ministeri de Defensa han admès tenir una falta de metges en el cos militar.

En què consisteix la prova?

Cal recordar que la prova havien de passar-la tots els soldats de l'Exèrcit de Terra una vegada a l'any, i que constava d'un  recorregut de deu quilòmetres per un terreny en el qual podria haver-hi aigua i diversos obstacles. A més a més, els militars havien de finalitzar-la en un temps màxim de 90 minuts i havien de carregar a les espatlles una motxilla de 20 quilos, així com l'uniforme pertinent, les botes, el casc i el fusell. 

Holgado, el soldat mort a Girona, era membre del regiment d'Infanteria Arapiles 62, un dels batallons més experimentats de l'E.T espanyol amb quasi 400 anys d'història i nombroses participacions en guerres com ara la de Successió, les colonials o la d'Àfrica. Mentrestant, aquests fets recorden que milers de catalans rebutgen un exèrcit espanyol i que, de fet, gairebé la meitat votarien per la creació d'un propi, tal com es deprenia del sondeig realitzat per la Societat d'Estudis Militars el passat mes de novembre.

També et poden interessar...