YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Asier Illarramendi signa un manifest per la llibertat dels presos

68 personalitats basques han firmat aquesta proclama on demanen que el conflicte català tingui una solució política i no judicial

Asier Illarramendi, jugador de la Reial Societat
Asier Illarramendi, jugador de la Reial Societat, demana la llibertat dels presos polítics | Reial Societat

La situació política de Catalunya és la protagonista de les darreres setmanes i, a partir d’aquest dimarts 12 de febrer, també ho són els líders del procés català que s’han assegut al banc dels acusats del Tribunal Suprem, Molts han estat els que han demanat en més d’una ocasió que el ‘judici del procés’ se suspengui i es busqui una solució política al conflicte català, com és el cas d’un exfutbolista del Real Madrid que ha signat un manifest per la llibertat dels presos polítics.

L’antic madridista és Asier Illarramendi, un jove basc de 28 anys que actualment juga com a centrecampista a la Reial Societat, i s’ha adherit a aquest manifest, impulsat per Gure Esku Dago, juntament amb 67 personalitats basques més per posicionar-se clarament a favor dels presos independentistes, demanant el seu alliberament, una solució política per Catalunya i que es cancel·lin els judicis de l’1-O que han començat aquest dimarts al Tribunal Suprem de Madrid.

Demanen la llibertat dels presos independentistes

El manifest signat per Illarramendi, que es pot llegir sencer en basc, castellà o català, afirma que «el que passa a Catalunya influeix en la nostra realitat actual i en la construcció del nostre futur». En aquest sentit, demana «la immediata posada en llibertat dels líders socials i polítics sobiranistes catalans presos», ja que considera injust el seu empresonament, i també «l’anul·lació de les vies d’excepcionalitat jurídica, judicial i processal, posant fi a totes les causes relacionades amb la celebració del referèndum de l’1-O».

Per una altra banda, amb el manifest també han volgut reclamar «el diàleg i la negociació, perquè sigui possible una solució política basada en el respecte a la voluntat de la ciutadania i als valors democràtics. S’ha d’obrir camí cap a la solució política, sobre la base que la ciutadania pugui decidir lliurement i democràtica el seu futur».

A més a més, els signants també creuen que en els temps que actualment corren «cal que les ciutadanes i els ciutadans reforcem el nostre compromís amb la defensa dels drets civils i polítics i de les llibertats democràtiques». I, finalment, afirmen que «en democràcia no es poden criminalitzar les mobilitzacions democràtiques i pacífiques, ni tampoc la dissidència política. En democràcia, votar no pot ser delicte, sinó solució. En democràcia, no es pot jutjar la democràcia».


Comentaris

envia el comentari