Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
flames-rambla-tarragona

Explosió d'una bombona de gas en una barricada a Tarragona

Els aldarulls al centre de la ciutat s'han produït després d'una manifestació pacífica que ha congregat més de 10.000 persones a la ciutat

flames-rambla-tarragona
Una barricada amb una bombona de gas ha explotat al mig de Tarragona | Carlos Domènech
 
 

El caos s'ha instal·lat per quarta nit consecutiva a la Rambla de Tarragona. Després de la manifestació pacífica que hi ha hagut a la Plaça de la Font de la ciutat i que ha congregat més de deu mil persones a la tarda, un grup d'un miler de manifestants ha repetit la fórmula de les nits anteriors i s'ha desplaçat fins a les dependències de la Subdelegació del Govern de l'Estat on han començat a llençar objectes contra els cossos policials, una cinquantena d'efectius entre Policia Nacional i Mossos d'Esquadra

Minuts després, cap a les vuit del vespre, han començat les càrregues policials, quan s'han començat a muntar barricades a la Rambla Nova han començat les càrregues policials i a partir d'aquí el caos.

Una explosió al mig de la Rambla de Tarragona

Un dels episodis que més ha sorprès avui durant els episodis de violència urbana ha sigut quan un dels manifestants ha posat una bombona de gas dins un dels contenidors que cremaven al mig d'un dels carrils de la Rambla. Segons més tard d'això s'ha produït una forta explosió acompanyada d'una forta flamarada com es pot observar al vídeo que ha enregistrat en exclusiva TarragonaDigital:

La Rambla de Tarragona s'ha convertit en un  nou camp de batalla descontrolat amb senyals de trànsit i bancs arrencats, una desena de barricades enceses i fins i tot llambordes arrencades de terra que els manifestants han tirat als cossos policials. També durant la jornada d'avui s'estan produïnt detencions per part dels cossos policials que continuen intentant controlar la situació. Hi hauria també almenys dues persones ferides, una d'elles per impacte de foam. 

Una manifestació pacífica, hores abans

Els greus fets a la Rambla de Tarragona es produeixen només unes hores després que més de deu mil persones hagin participat en una marxa pels carrers de la ciutat que ha acabat a la plaça de l'ajuntament de forma pacífica i reivindicativa. Els episodis d'aquesta nit a Tarragona s'han repetit durant tres nits, en les quals també hi ha hagut greus accions contra el mobiliari urbà, que han costat a les arques públiques més de 150.000 euros, segons ha fet públic el consistori.