Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Els expresidents del Govern i del Parlament demanen posar fi a la vaga de fam

Ho han fet a través d'una carta impulsada pel Síndic de Greuges | La missiva ha estat signada, entre altres, Per Jordi Pujol i Artur Mas

Els expresidents del Govern i del Parlament han demanat el final de la vaga de fam
Els expresidents del Govern i del Parlament han demanat el final de la vaga de fam | Twitter

 

Els expresidents de la Generalitat i del Parlament  de Catalunya que encara són vius han demanat a Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn que posin fi immediatament a la seva vaga de fam. Ho han fet a través d'una carta conjunta promoguda pel Síndic de Greuges, que ha estat signada per Jordi Pujol, Pasqual Maragall, José Montilla, Artur Mas, Carles Puigdemont, Joan Rigol, Ernest Benach, Núria de Gispert i Carme Forcadell. 

Més notícies relacionades: Sánchez destaca que el sobiranisme no s'ha posat d'acord ni amb la vaga de fam»

Demanen «salvaguardar el seu dret a la vida i a la salut»

«Els demanem que considerin posar fi a la vaga de fam que mantenen des de fa prop de tres setmanes al centre penitenciari de Lledoners». Així comença l'escrit fet públic aquesta mateixa tarda, i que també està signat pel síndic, Rafael Ribó. Els expresidents asseguren ser conscients que l'acció de protesta ha servit per «donar visibilitat  a la seva situació processal i ha sacsejat consciències a escala  nacional i internacional». 

Ara bé, recorden que el Tribunal Constitucional ja ha «posat calendari a la resolució dels recursos d'empara», i que fins i tot «n'ha resolt alguns», la principal reclamació dels presos en vaga de fam. «En aquests moments, cal pensar a salvaguardar el seu dret a la vida i a la salut», expliquen els impulsors de la missiva, que també demanen garantir la «participació amb plenes facultats en la imminent fase de defensa» dels presos, i «més endavant, en el futur polític del país». 

Puigdemont assegura que la protesta ha «sacsejat consciències»

A través del seu perfil de Twitter, Carles Puigdemont ha volgut dirigir personalment unes paraules a Sànchez, Rull, Turull i Forn, en referència a la carta que ha signat. «El vostre sacrifici, extrem i difícil,  ha servit de molt, ha sacsejat consciències, ha internacionalitzat la vulneració de drets fonamentals», ha assegurat el fundador de la Crida Nacional. En la mateixa línia, ha assegurat que la protesta  ha «unit en aquesta petició la diversitat més gran del catalanisme».