Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El ministre insisteix que el diàleg és l'única solució

Exteriors demana que tanquin les delegacions de la Generalitat de Berlín, Londres i Ginebra

Creu que l'activitat d'aquestes delegacions excedeix la «legítima acció exterior» que hauria d'exercir Catalunya

El ministre insisteix que el diàleg és l'única solució
El ministre d'Assumptes Exteriors, Josep Borrell   | Cedida

El Ministeri d'Assumptes Exteriors ha demanat aquest dilluns  que tres de les delegacions catalanes de l'estranger tanquin les seves portes. Són les de Berlín, Londres i Suïssa.  Segons 'El Periódico', el Ministeri va demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya «la paralització de l'activitat» d'aquestes delegacions, per poder «contravenir de forma evident amb la seva activitat, entre altres, un títol competencial i exclusiu de l'Estat, com les relacions internacionals».

No es tracta de la primera petició del ministre, i és que Borrell ja va demanar que les noves oficines anunciades fa dues setmanes per la Generalitat (Tunísia, Mèxic i Buenos Aires) no arribin a obrir. Amb el requeriment, defensava que l'activitat d'aquestes delegacions excedeix la «legítima acció exterior» que Catalunya, «com totes les comunitats», pot exercir en l'àmbit de les seves competències.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

La creació d'una estructura d'Estat

Segons el Ministeri, aquestes oficines persegueixen «un fi institucional, com és la creació d'una estructura d'Estat, al servei d'un projecte de transició nacional de caràcter secessionista inconstitucional, amb un greu perjudici per la política exterior espanyola». Defensa que l'activitat de les delegacions d'Alemanya, Regne Unit i Suïssa és «nociva» i té objectius «del procés secessionista a Catalunya».

El Ministeri «lamenta haver de sol·licitar les citades mesures cautelars», però creu que la Generalitat «no li deixa una altra opció per a preservar el mandat legal que situa dins de la competència exclusiva de l'Estat la possibilitat d'establir mesures que regulin i coordinin les activitats amb projecció externa de les comunitats autònomes».

 

També et pot interessar...

Puigdemont, acusat de destinar al procés diners assignats a ajudes a països amb necessitats

Puigdemont opta per no anar a Estrasburg davant el risc de detenció